Valitse sivu

Entä, jos olisit itse oman liikkumisesi moottori? Kansainvälistä Liikkujan viikkoa vietetään vuosittain 16.–22.9. Tavoitteena on kannustaa ihmisiä kiinnittämään huomiota omiin, arkisiin liikkumisvalintoihin ja niiden vaikutuksiin ympäristöön ja yhteiskuntaan.

Autollakin on vapaapäivänsä, sitä vietetään tämän viikon perjantaina. Esimerkiksi yli 50 prosentilla pääkaupunkiseutulaisista on noin kilometrin matka liikuntapaikkaan. Silti kolmannes kulkee matkan autolla.

Euroopan Liikkujan viikon viettäjiksi on ilmoittautunut 26 kuntaa ja kaupunkia Suomessa. Joukkoliikennealennuksia tarjoavat HSL-alue (Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen, Kerava, Kirkkonummi ja Sipoo), Hyvinkää, Imatra, JOJO-alue (Joensuu, Kontiolahti ja Liperi), Kajaani, Lahden seutu (Asikkala, Hartola, Heinola, Hollola, Lahti, Orimattila ja Sysmä), Riihimäki ja Tampere.

Vuonna 2017 Liikkujan viikon teema on vähäpäästöinen, yhteiskäyttöinen ja älykäs liikenne.

Aiheesta lisää

Liikkujan viikko 16.-22.9.

Liikkujan viikko Facebookissa