Valitse sivu

Kahden hopeisen kauden jälkeen Kiteen Pallo -90 juhlii A-poikien Suomen mestaruutta perinteikkäällä Rantakentällä. Viimevuotinen loppuotteluvastustaja Kouvolan Pallonlyöjät jäi nyt toiseksi suoraan otteluvoitoin 2-0.

Kouvola lähti toiseen otteluun päämäärätietoisesti ja voitti avausjakson sen ainokaisella Jani Hoteilan lyömällä juoksulla. Tauon jälkeen kotijoukkue pääsi peliin kiinni ja iski heti ensimmäisessä vuorossa taululle 4-0-lukemat. Häikäisevällä tavalla poikien Superpesiksen pudotuspeleissä esiintynyt hallitseva vuoden poikapesäpalloilija, 1998-syntynyt Hannes Pekkinen, 18, takoi tehot 1+2/1 ja johti joukkueensa voittokulkua. Kiteen Pallo -90:n oma kasvatti Pekkinen saalisti seitsemässä pudotuspeliottelussa viisi ykköspalkintoa, ml. molemmissa loppuotteluissa ja yhden kakkospalkinnon.

Supervuoron aloittavallaan Kouvola jäi ilman juoksuja, joten Kitee pääsi hyökkäämään. Mestaruusjuhlat käynnisti 463 katsojan riemuksi Samu-Kalle Varonen kotiuttamalla Konsta Kettusen. Voittonumerot kirjattiin 2-1 (0-1, 6-1, 1-0).

Mestaruus on Kiteen Pallo -90:lle seurahistorian toinen A-poikien SM-kulta kahdeksan hopean ja kolmen pronssin lisäksi. Edellisen ikäluokan mestaruutensa seura voitti kaudella 2010. Kouvolan Pallonlyöjillä on vuosien varrelta yhdeksän A-poikien kultaa, tämän kauden myötä kaksi hopeaa sekä neljä pronssia. Ensimmäisen A-poikien mestaruutensa seura voitti jo kaudella 1933.

A-poikien Suomen mestari 2017: Kiteen Pallo -90

Erkka Gröhn, Juho Haapala, Tuukka Hurri, Matias Hänninen, Konsta Kettunen, Mikko Kosonen, Konsta Kurikka, Ville Kyröläinen, Kasperi Laasonen, Joni Lehikoinen, Alex Leinonen, Nino Muuruvirta, Hannes Pekkinen, Konsta Piironen, Jiri Pippola, Oskari Purmonen, Lari Rautiainen, Teemu Repo, Joona Sikiö, Samu-Kalle Varonen. Antti Yli-Saunamäki (pj), Saku Havukainen (2. pj).

A-poikien SM-hopeaa 2017: Kouvolan Pallonlyöjät

Jesse Eskelinen, Jani Hoteila, Valtteri Hämäläinen, Isto Kauppinen, Eero Kuitunen, Valtteri Luoma, Santeri Löppönen, Niko Manula, Joona Mäkelä, Iiro Nokkala, Jere Paananen, Aleksi Pihkala, Jani Pursiainen, Jere Sarkkinen, Antti Tuhkanen, Jesse Valve, Oskari Vihmanen. Anssi Lammila (pj), Saku Kapanen (2. pj), Juuso Ilander (valm.).

Aiheesta lisää

Video: Kiteen mestarijoukkue kultakylvyssä

Ratkaisuottelun tilastot