Valitse sivu

Vain Susijengin ottelut koripallon EM-kilpailuissa ja parhaana palkittu Syke-sarja keräsivät viime viikolla enemmän katsojia Yle TV2-kanavalla kuin naisten Superpesiksen kolmas loppuottelu sunnuntaina. Manse PP Tampereelta ja Pesäkarhut Porista tarjosivat todellisen jännitysnäytelmän sekä kauden ennätysyleisölle (1846) paikan päällä että keskimäärin 123 000 tv-katsojalle.

Ensimmäinen loppuottelu pelattiin keskiviikkona ennen viikon katsotuinta koripallon EM-lähetystä, kun Suomi kohtasi Islannin. Superpesisottelun päättyessä katsojia oli kanavalla jopa yli 300 000.

Yle Urheilun tuottaja Anssi Nyberg vahvistaa luvut. Keskiviikon ja lauantain loppuotteluiden katsojamäärät olivat keskimäärin 85 000.

– Naisten loppuottelusarja on aiempinakin vuosina kiinnostanut yleisöä mukavasti ja sama trendi näyttää jatkuvan. Kiitos Manse PP:lle ja Pesäkarhuille, jotka ovat esittäneet upeaa pesäpalloviihdettä, tuuletuksia, tunnetta ja draamaa katsojille. Tuleva viikonloppu huipentaa varmasti hienolla tavalla naisten superpesiskauden, Juha Tikkanen Pesäpalloliitosta toteaa.

Seurahistoriansa ensimmäisen SM-mitalin varmistanut Manse PP Tampereelta johtaa ottelusarjaa voitoin 2-1. Mestaruus on ensi kertaa katkolla Porissa lauantaina, ja viimeistään kultamitalit jaetaan Tampereella sunnuntaina. Naisten loppuottelusarja nähdään kokonaisuudessaan Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa.

Aiheesta lisää

Finnpanel: Yle TV2:n viikon katsotuimmat viikolla 36/2017

Katso uudelleen