Valitse sivu

Miesten Superpesiksestä pudonneella Kempeleen Kirillä on palava halu palata pikaisesti pääsarjatasolle. Siitä saatiin osoitus tiedotustilaisuudessa, jonka seura järjesti maanantaina. – Täytyy sanoa, että yhteisöllisyys ja pelaajien vastuu ovat Kempeleessä aika kova juttu. Porukalla päättivät, että tätä ei jätetä tähän ja jopa Itä-Länsi-pelaaja jäi Ykköspesistä pelaamaan, manageri Sami Saloranta iloitsi.

Kauden 2017 joukkueesta jatkavat Kempeleessä Aki Hanhela, Aleksi Hautala, Joonas Kauppinen, Jani Korhonen, Tommi Koivisto, Jani Lassila, Onni Määttä, Juhani Ojala ja Jarmo Viittanen.

– Olin nostamassa KeKin Superpesikseen ja nyt pudottamassa takaisin Ykköspesikseen. Sami (Saloranta) teki jälleen kerran hyvää työtä joukkueen kasaamisessa ja pystyi näyttämään joukkueen rungon – ja sen, että joukkueella on yksi ja ainoa tavoite eli nostaa Kempeleen Kiri sinne, mihin se kuuluukin, kesällä Imatran Itä-Lännessä pelannut Jani Lassila kertoi.

Uusina pelaajina Pattijoen Urheilijoista Kempeleeseen siirtyvät Ville Majava ja seuran oma kasvatti Antti Väänänen. Markus Keski-Petäjä pelasi päättyneen kauden Ylivieskan Kuulan ykköspesisjoukkueessa. Omista junioreista edustuksen rinkiin nousevat Eera-Matti Karppinen ja Joona Suni.

492 superpesisottelun Antti Vihtkari naulaa räpylänsä, mutta tuo osaamisensa joukkueen käyttöön viuhkan varressa. Päättyneellä kaudella Vihtkari pelasi vielä muutaman superpesisottelun Oulun Lippo Pesiksen paidassa ja johti naisten pääsarjatasolle nousseen Oulun Lipottarien peliä.

– Miesten puolelle pelinjohtoon on ollut tavoite omalla kohdalla. KeKillä miehissä oli paikka auki ja edessä heti hieno, tavoitteellinen haaste olla yhdessä nostamassa miehet takaisin Superpesikseen. Lisäksi vuoden seurassa pelanneena olen nähnyt seuran potentiaalin tulevaisuudessa vakiinnuttaa paikka miesten Superpesiksessä. Seuran juniorityö tulee tuottamaan omia kovia pelaajia miehiin ja naisiin, Vihtkari sanoo.

Kempeleen Kirillä on nyt 14 pelaajasopimusta ja joukkueen runko pitkälti kasassa.

Kempeleen Kiri kaudella 2018

Aki Hanhela
Aleksi Hautala
Eera-Matti Karppinen
Joonas Kauppinen
Markus Keski-Petäjä
Jani Korhonen
Tommi Koivisto
Jani Lassila
Ville Majava
Onni Määttä
Juhani Ojala
Joona Suni
Jarmo Viittanen
Antti Väänänen

Aiheesta lisää

Kempeleen Kirin tavoitteena suora nousu Superpesikseen

Markku Kovalaisen kuvat tiedotustilaisuudesta