Valitse sivu

Naisten Superpesiksen Kirittäret Jyväskylästä vahvistuu merkittävästi. Imatran Itä-Lännessä pelanneet Ella Korpela ja Eeva Mäki-Maukola siirtyvät joukkueen riveihin 1+1-vuotisilla sopimuksilla.

Kempeleen Kirin kasvatti Korpela on vasta 18-vuotias tulevaisuuden pelaaja. Superpesisdebyytti Oulun Lipottarien paidassa toi kärkilyöntitilaston nelossijan kolmanneksi parhaalla onnistumisprosentilla, eniten kentällemenoja koko sarjassa, etenijätilaston kahdeksannen sijan ja uran ensimmäisen Itä-Länsi-valinnan. Korpela on B-tyttöjen Suomen mestari kahdelta edelliseltä kaudelta.

– Todella innoissani lähden kohti ensi kautta. Näin, että itselläni on parhaat mahdollisuudet kehittyä pelaajana juuri Kirittärissä. Kyseessä on kuitenkin menestynyt seura. Lisäksi lukion jälkeen haluaisin päästä opiskelemaan Jyväskylän yliopistoon liikuntatieteitä.

Joensuun Mailan kasvatti Eeva Mäki-Maukola valittiin vuoden tyttöpesäpalloilijaksi 2014. Kolminkertainen Itä-Länsi-pelaaja edusti neljä kautta Viinijärven Urheilijoita ennen siirtymistään Raumalle Lukon paitaan. Seuraavaksi odottavat uudet haasteet Jyväskylässä ja uran ensimmäisen SM-mitalin tavoittelu.

– Kiva päästä aloittamaan jo uutta kautta ihan puhtaalta pöydältä viime kauden pettymysten jälkeen. Kirittäriin oli helppo tulla, koska joukkueessa on paljon minulle entuudestaan tuttuja pelaajia. Uskon, että Kirittärissä on tällä hetkellä Suomen paras valmennustiimi ja uskonkin, että voin kehittyä ja menestyä tämän joukkueen kanssa parhaiten, Mäki-Maukola sanoo.

Pelaajauran ohella sekä Korpela että Mäki-Maukola ovat kiinnostuneita Jyväskylän tarjoamista opiskelumahdollisuuksista. Seurajohtaja Petri Kaijansinkko pitää vahvan kaupunkiseudun tuomia etuja seuralle merkittävinä.

– Neuvotteluissa tuli esille, että he molemmat ovat kiinnostuneet opiskelemaan Jyväskylän yliopistossa liikuntatieteitä, joten Jyväskylä oli siinä mielessä hyvä paikka heille kasvaa myös pelaajina. Kirittäret haluaa tehdä yhteistyötä Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja yliopiston kanssa, koska pelaajien siviilielämän asettuminen Jyväskylään on meille suuri etu.

Kirittärien tie katkesi päättyneellä kaudella puolivälieriin, kun Kempeleen Kiri vei ottelusarjan nimiinsä voitoin 3-1. Tätä ennen Jyväskylään ehdittiin voittaa 16 peräkkäistä naisten SM-mitalia.

Länsi-Suomi: Vilma Mäkelä Jyväskylästä Raumalle

Länsi-Suomi-lehden mukaan useita avainpelaajia on jättämässä Rauman Lukon. Laura Jokinen vahvistaa sosiaalisessa mediassa lopettamispäätöksensä.

– En koskaan sano ”en koskaan”, mutta nyt on aika kääntää elämässä uusi sivu.

Lehden tietojen mukaan Jyväskylän Pesiksen kasvatti Vilma Mäkelä on siirtymässä Jyväskylästä Raumalle.

Aiheesta lisää

Viljanen: ”Akseli Mäki-Maukola-Nieminen-Urpelainen vaikea ohittaa”

Länsi-Suomi: Runkopelaajia lähdössä Lukosta