Valitse sivu

Halsuan Toivon seurahistorian ensimmäinen B-poikien SM-mitali on väriltään kultainen. Joukkue pelasi suvereenin kauden, voitti kaikki 20 otteluaan ja kärsi ainoastaan neljä jaksotappiota. – Tällä porukalla pelattu 2015 C-pojissa ja nyt B-pojissa, 2 mestaruutta ja 0 tappiota! Kovia poikia, twiittasi Vimpelin Vedon joukkueessa miesten Suomen mestaruuden uusimista hakeva Perttu Ruuska, 16.

Halsua otti vahvan harppauksen kohti mestaruutta ryöstämällä loppuottelun kotiedun Kankaanpään Mailalta lukemin 0-2 (1-6, 4-6). Tiistain kotiotteluunsa joukkue sai tuekseen peräti 632 katsojan kannustuksen, vaikka keli olikin syksyinen ja sateinen. Luku on huima, sillä Halsuan väkiluku on ainoastaan reilut 1200 asukasta.

Joukkue vastasi huutoon ja otti ohjat käsiinsä heti alussa. Joonas Riihimäen ruuti oli kuivaa ja Halsua johti parhaimmillaan viiden juoksun erolla. Joona Lehtinen herätteli kankaanpääläisten toiveita 1+1 juoksua tuottaneella läpilyönnillään, mutta avausjakson loppunumerot kirjattiin kotijoukkueelle 6-3.

Tauon jälkeen Kankaanpää sai haluamansa alun toiselle jaksolle. Joe Vartiamäki kotiutti kahdesti, Joonas Peltomäki ja Teemu Utunen toivat juoksut. Halsuan vastaus saatiin toisen tasoittavalla. Kotijoukkueen tehopelaajat Ruuska ja Riihimäki olivat lyöntipaikalla pitelemättömiä johdattaen joukkueensa tavoittamattomaan 4-2-johtoon. Vartiamäki toi vielä Kankaanpään juoksun päähän, mutta loput kotiutusyritykset Halsuan ulkokenttä pystyi torjumaan. Mestaruusjuhlat alkoivat lopputuloksella 2-0 (6-3, 4-3).

Halsuan SM-kulta on kautta aikain ensimmäinen B-poikien Suomen mestaruus Keski-Pohjanmaalle. Kankaanpään Mailalla on nyt B-poikien SM-sarjassa kaksi kultaa (1999 ja 2014), neljä hopeaa ja seitsemän pronssia.

B-poikien SM-sarja, 2. loppuottelu

Halsua-Kankaanpää 2-0 (6-3, 4-3)
Voitot 2-0

Halsua: Otto Kauppinen 0/2, Aleksi Rantala 0/2, Antti Kortteenperä 0/2, Perttu Ruuska 2/2, Elmeri Anttila 1/0, Matti Leponiemi 1/0, Paavo Kaunisto 1/0, Joonas Riihimäki 5/0, Perttu Olli 0/1, Riku Utanen 0/1.
Palkitut: I Otto Kauppinen, II Elmeri Anttila, A Joonas Riihimäki, S Perttu Ruuska.

Kankaanpää: Joonas Peltomäki 0/1, Teemu Utunen 0/1, Joni Levä 0/2, Tommi Angervisto 1/0, Aleksi Pajuniemi 0/1, Joona Lehtinen 1+1/1, Joe Vartiamäki 3/0.
Palkitut: I Tommi Angervisto, II Teemu Utunen, A Joe Vartiamäki, S Joona Lehtinen.

Tuomarit: Jani Heinineva ja Timo Sornikoski.

Yleisöä: 632.

B-poikien SM-kultaa 2017: Halsuan Toivo

Elmeri Anttila, Antti Kanala, Miika Kanala, Paavo Kaunisto, Otto Kauppinen, Antti Kortteenperä, Matti Leponiemi, Perttu Olli, Aleksi Rantala, Joonas Riihimäki, Perttu Ruuska, Joni Takala, Onni Timmerpakka, Riku Utanen, Mikko Vihriälä. Mikko Kivinen (pj), Marko Kanala (2. pj).

B-poikien SM-hopeaa 2017: Kankaanpään Maila

Aleksi Ahjolahti, Niklas Ahjolahti, Tommi Angervisto, Joona Anttila, Niko Ehto, Matias Jokisalo, Nestori Kalliomäki, Joona Lehtinen, Janne Leppänen, Joni Levä, Aleksi Pajuniemi, Joonas Peltomäki, Teemu Utunen, Joe Vartiamäki, Janne Viitanen. Niko Peltomäki (pj), Juha Vartiamäki (2. pj), Pasi Virtanen (2. pj).

Aiheesta lisää

Video toisesta loppuottelusta (Kotiyleisö)

Video: Mestaruus ratkeaa (Keskipohjanmaa)

Video: Sotkamon Jymylle B-poikien SM-pronssia

Keskipohjanmaa: Halsuan Toivolle SM-kultaa

Uutinen Halsuan mestaruudesta Vimpelin Vedon sivuilla

Halsuan Toivon pesäpallojaosto