Valitse sivu

Espoo Expos on voittanut baseballin Suomen mestaruuden jo 15. kerran peräkkäin. Helsingin Puumat hävisi kaksi ensimmäistä loppuottelua Lahdessa, mutta sisuuntui kotikentällään ja vei kolmannen loppuottelun kotikentällään Herttoniemen urheilupuistossa lukemin 10-0. Puolen tunnin tauon jälkeen jatkettiin neljännellä kohtaamisella, joka toi ratkaisun. Exposin mestaruusjuhlat alkoivat 11-7-voitolla.

Exposia ensimmäistä kautta valmentava Mikko Liljeberg luotsasi joukkueensa heti mestariksi.

– Vähän vaikeamman kautta tuli, Puumat oli selvästi skarpannut runkosarjasta. Viimeisen pelin voittaminen on aina vaikeinta, Liljeberg totesi.

Exposin sankareihin lukeutui koko ottelun syöttänyt Timo Liiri, joka on ollut mukana voittamassa kaikkia 15 mestaruutta. Samaan huimaan saavutukseen ovat yltäneet kapteeni Pertteli Salmenperä, seuran kunniapuheenjohtaja Martti Kaistinen ja kokenut Tapio Parkkinen.

Superpesiksessä Sotkamon Jymy voitti miesten mestaruuden viidesti (2011-2015) ja Jyväskylän Pesis (Kirittäret) naisten mestaruuden kuusi kertaa (2005-2010) peräkkäin. Exposin 15 mestaruuden putki hakee vertaistaan suomalaisessa palloilussa.

Baseballin SM-loppuottelut

Puumat, Helsinki – Espoo Expos 7-11 (Herttoniemen urheilupuisto, Helsinki)
Puumat, Helsinki – Espoo Expos 10-0 (Herttoniemen urheilupuisto, Helsinki)
Espoo Expos – Puumat, Helsinki 11-4 (Lahden baseball-stadion)
Espoo Expos – Puumat, Helsinki 9-0 (Lahden baseball-stadion)

Espoo Expos mestari voitoin 3-1.