Valitse sivu

Loukkaantumissuma on kiusannut viime kierroksilla 17 peräkkäistä SM-mitalia miesten Superpesiksessä voittanutta Sotkamon Jymyä. Pelinjohtaja Mikko Kuosmanen joutuikin kääntymään monivuotisen ratkaisupelaajan puoleen. – Viime matsissa tipahti kolme kaveria ja kun aikaisemmat loukkaantumiset otetaan huomioon, niin lähestyimme Jania (Komulainen).

Sotkamo on valahtanut Joensuun Mailan, Vimpelin Vedon ja Kouvolan Pallonlyöjien taakse sarjataulukon neljänneksi. Eroa kärkeen on jo 11 pistettä, eikä vieraskentällä ole voittoja tullut muita kärkiryhmiä vastaan. Komulaisen mukaantulo sähköistää entisestään jännittävää jatkosarjaa.

– Sain yhteydenoton Kouvola-pelin jälkeen illalla. Tätä ennen ei oltu keskusteltu pelaamisesta kertaakaan, enkä olisi lähtenytkään mukaan, Komulainen paljastaa.

– Äkkiä mieli muuttui ja maanantaina halusin jo auttaa rakasta kotiseuraa haastavassa tilanteessa, sillä onhan Jymyn kausi ollut uskomattoman vaikea loukkaantumisten suhteen. Kävin testaamassa lyöntikunnon maanantai-iltana ja totesin voivani hypätä mukaan, viimeksi pesäpallon World Cup -turnauksessa Turussa pelannut Komulainen sanoo.

Komulainen liittyy joukkueen harjoituksiin mukaan tänään tiistaina ja pelaa ensimmäisen kerran tulevana lauantaina, kun Sotkamo saa kotikentälleen vieraakseen Seinäjoen JymyJussit.

– Jani pystyy tuomaan kokemuksellaan pelillistä johtajuutta ja tekoja kentälle, mitä kaipaan nyt myös muilta pelaajilta loukkaantumissuman vuoksi. Seuraavat päivät näyttävät, millainen kokoonpano meillä tulee olemaan, pelinjohtaja Kuosmanen toteaa.

Jatkopäätös pitää Komulaisen kaikkien aikojen mitalitilaston kärjessä myös tämän kauden jälkeen, voittipa Sotkamo SM-mitalin tai ei.

Aiheesta lisää

SuperJymyn uutinen aiheesta