Valitse sivu

Sotkamon Jymyn Roope Korhonen on voittanut uransa ensimmäisen lyöjäkuninkuuden miesten Superpesiksessä yhden kauden ennätyslukemilla 3+126=129. Entinen ennätys syntyi vuosi sitten, kun nyt juoksun päähän jäänyt Seinäjoen JymyJussien Jukka-Pekka Vainionpää iski 7+104=111 lyötyä.

Korhonen voitti myös tehotilaston niin ikään ennätyslukemin. 3+126 lyötyä ja 18 tuotua tekevät yhteensä 147 tehopistettä.

Uransa ensimmäistä tilastovoittoa juhlii etenijäkuninkaana Sotkamon Jere Vikström, joka toi 32 ottelussa 68 juoksua. Aiempia tilastovoittoja ei ole myöskään kärkilyöntitilaston voiton vieneellä Hyvinkään Tahkon Juha Puhtimäellä. Ylivoimainen voitto 233 onnistumisella ja toiseksi kovimmalla onnistumisprosentilla 76,14 on upea saavutus, kun joukkue jäi runkosarjassa kahdeksanneksi.

Parhaan onnistumisprosentin noteerasi Kouvolan Pallonlyöjien Anssi Lammila, 77,39. Lammila ei ole aiemmin yltänyt tilastovoittoon Superpesiksessä.

Joensuun Maila historiallisesti runkosarjan voittaja

Joensuun Maila kukisti miesten Superpesiksen ylemmän jatkosarjan päätöskierroksella Seinäjoen JymyJussit vieraskentällä 0-1 (3-5, 5-5) ja varmisti seurahistoriansa ensimmäisen runkosarjan voiton. Puolivälierissä asettuu vastaan Hyvinkään Tahko.

Kotiedun puolivälieriin saavat myös Vimpelin Veto Kiteen Pallo -90:tä vastaan, Kouvolan Pallonlyöjät Koskenkorvan Urheilijoita vastaan ja Sotkamon Jymy Seinäjoen JymyJusseja vastaan.

Aiheesta lisää

Ruutu Urheilu: Joensuun Maila historialliseen voittoon

Unto Väisänen edellinen Sotkamon Jymyn lyöjäkuningas

Miesten Superpesiksen puolivälierien otteluohjelma