Valitse sivu

Pesäpalloliitto uudistaa aluetoimintaansa. Itsenäiset maakuntayhdistykset lakkaavat olemasta toiminnallisina yksiköinä ja tilalle perustetaan viisi Pesäpalloliiton toiminta-aluetta. – Pesäpalloliikkeen tulevaisuudenkuvan 2022 yksi tärkeimmistä periaatteista on ajatus yhdestä liikkeestä. Aluejako vahvistaa yhtenäisyyttä ja korostaa koko lajin eteenpäinmenoa yhteiseen suuntaan, Pesäpalloliiton toiminnanjohtaja Arto Ojaniemi toteaa.

Itäisen alueen muodostavat jatkossakin Etelä-Karjala, Etelä-Savo, Pohjois-Karjala ja Pohjois-Savo. Uusina alueina aloittavat Etelä-Pohjanmaa ja Satakunta, Etelä-Suomi, Kymenlaakso ja Varsinais-Suomi, Häme ja Keski-Suomi sekä Kainuu, Keski-Pohjanmaa ja Pohjois-Suomi.

Toiminnasta vastaa jokaiselle alueelle perustettava johtoryhmä. Uusina työntekijöinä nimetään aluevastaavat, joiden apuna toimivat seurakehittäjät. Lisäksi tukena ovat alueen omat asiantuntijaelimet sekä tietysti Pesäpalloliiton toimisto.

– Kussakin johtoryhmässä on jäsenenä Pesäpalloliiton johtokunnan edustaja, jotta tiedonkulku toimii varmasti molempiin suuntiin ja suunta pysyy yhtenäisenä, Ojaniemi sanoo.

– Alue vastaa operatiivisesta toiminnasta, yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta, viestinnästä ja kehityksen etenemisestä kohti lajin yhteistä tulevaisuuskuvaa 2022, Ojaniemi lisää.

Pesäpalloliiton uudet alueet aloittavat toimintansa vuoden 2018 alusta.

Lisätietoa: Arto Ojaniemi, arto.ojaniemi(ät)pesis.fi, 050 061 2102