Valitse sivu

Pesäpalloliiton operatiivinen johtoryhmä on käsitellyt kokouksessaan naisten Superpesiksen toisen välieräottelun Pesäkarhut, Pori vs. Lapuan Virkiä lehdistötilaisuuden tapahtumia. Ottelu pelattiin sunnuntaina 27.8.2017.

Johtoryhmä antaa Lapuan Virkiälle 250 euron sakon sekä Jukka Liikalalle huomautuksen epäurheilijamaisesta ja sopimattomasta käyttäytymisestä lehdistötilaisuudessa.

Taustaa

Sunnuntaisen naisten Superpesiksen Pesäkarhut, Pori vs. Lapua Virkiä -välieräottelun jälkeen järjestetyssä lehdistötilaisuudessa Lapuan Virkiän pelinjohtaja Jukka Liikala arvosteli ottelun tuomaristoa epäurheilijamaisesti käyttäen myös sopimatonta kieltä. Kyseinen lehdistötilaisuus on katsottavissa Pesäkarhujen verkkosivuilla ja YouTube-kanavassa.

Tutustuttuaan tähän videotallenteeseen Pesäpalloliiton operatiivinen johtoryhmä päätti ottaa asian käsittelyyn. Arto Ojaniemi jääväsi itsensä päätöksenteosta. Pesäkarhujen joukkueessa pelaa hänen tyttärensä.

Kuvaus

Videotallenteesta on selkeästi todennettavissa Liikalan kielenkäyttö sekä tuomareiden epäurheilijamainen arvostelu. Liikalan kommentteja lukuun ottamatta lehdistötilaisuus sujui asiallisesti.

Päätös

Pesäpalloliiton operatiivinen johtoryhmä (Jussi Pyysalo ja Mikko Huotari) antaa Lapuan Virkiälle 250 euron sakon sekä Jukka Liikalalle huomautuksen epäurheilijamaisesta ja sopimattomasta käyttäytymisestä.

Operatiivisen johtoryhmän yksiselitteinen tavoite on mahdollistaa oikeudenmukainen valmistautuminen jokaiselle joukkueelle seuraavaan otteluun. Tästä syystä se ei halunnut viedä asiaa varsinaiseen kurinpitokäsittelyyn. Asia on tältä osin loppuun käsitelty ja katseet kääntyköön olennaiseen eli itse peliin.

Lapuan Virkiän on suoritettava 250 euron sakko 1.9.2017 mennessä.

Muutoksenhaku

Tähän ratkaisuun voi hakea muutosta Pesäpalloliiton johtokunnalta. Valitus on toimitettava kirjallisesti Pesäpalloliiton toiminnanjohtajalle viimeistään seitsemäntenä (7.) päivänä siitä päivästä, jolloin päätös annettiin, klo 16.00 mennessä.

Turussa & Sotkamossa 29.8.2017

Jussi Pyysalo & Mikko Huotari