Valitse sivu

Naisten Ykköspesiksen runkosarjan päätöskierros pelattiin lauantaina. Hyvinkään Tahko varmisti jo aiemmin ykköstilansa ja nousunsa Superpesikseen. Toiseksi sijoittui Fera Raumalta ja kolmanneksi Pesäkarhut Porista. Superpesisseurojen kakkosjoukkueilla ei kuitenkaan ole osallistumisoikeutta ylempiin jatko-otteluihin, joten naisten ykköspesiskausi päättyi lauantain kierrokseen.

Lappajärven Veikot säilyttää näin ilman karsintoja paikkansa naisten Superpesiksessä, joka täydentyy 12 joukkueen sarjaksi. Suomen suosituin naisten palloilusarja yleisömäärillä mitaten on myös joukkuemäärältään suurin.

Naisten Ykköspesiksen lyöjä- ja tehotilastot vei nimiinsä Hyvinkään Tahkon Pauliina Harinen, joka rikkoi maagisen 100 tehopisteen rajan 22 ottelussa (4+72+26=102). Muut tilastovoitot menivät Mynämäen Vesan pelaajille. Maria Kitola onnistui peräti 83,15 % varmuudella ja nakutti 153 kärkilyöntiä 21 otteluun. Etenijätilaston voitti Henna Nurmi 49 tuodulla 22 ottelussa.

Aiheesta lisää

Torstai-lehti: LaVen naiset jatkavat Superpesiksessä

Tahkon Leidit juhlii nousua Superpesikseen

Naisten Ykköspesiksen lauantain ottelutulokset