Valitse sivu

Joensuun Maila on naisten Ykköspesiksen itäisin joukkue kaudella 2018. Tasaisen avausottelun jälkeen suomensarjan nousukarsinnan seuraava osa päättyi Vimpelissä vieraiden voittoon ja juhliin lukemin 0-2 (0-4, 1-5). Toinen nousijajoukkue pelaa kotiottelunsa Joensuusta reilut 500 kilometriä luoteeseen, kun Pöytyän Urheilijat on ensi kertaa mukana nykymuotoisessa 12 joukkueen naisten Ykköspesiksessä. Pöytyä kukisti nousukarsinnassa Haminan Palloilijat myös suoraan otteluvoitoin 2-0.

Joensuun Maila oli viimeksi mukana nykymuotoisessa naisten Ykköspesiksessä 2005, jolloin visiitti jäi yhden kauden mittaiseksi. Seurahistoriasta löytyy myös yksi pääsarjakausi, Karjalan Mailan nimellä 1962. Päättynyt kausi naisten suomensarjassa huipentui pohjoislohkon loppuotteluihin, jossa nähtiin pelkkiä vierasvoittoja. Kakkospaikalta pudotuspeleihin lähtenyt Joensuu kukisti Siilinjärven Pesiksen ja jatkoi voittoputkeaan nousukarsinnassa.

Pöytyä pelasi vahvan kauden etelälohkossa rasitteenaan vain yksi pistemenetys. Jatko-otteluissa joukkue kärsi jaksotappion ainoastaan Haminan Palloilijoille nousukarsinnan avauksessa.

Aiheesta lisää

Pöytyän Urheilijat komeilla esityksillä naisten Ykköspesikseen

Kuva: Joensuun Mailan naiset pääsivät kylpemään Savonjokeen

Naisten suomensarjan pudotuspelien tulokset ja tilastot

Muokattu 30.8. klo 13.27: Pöytyän Urheilijat kärsi yhden jaksotappion jatko-otteluissa, nousukarsinnan avauksessa Haminan Palloilijoita vastaan.