Valitse sivu

Poikien Superpesiksen loppuottelujoukkueet ovat varmistuneet. Vuoden takainen mestaruustaisto uusitaan, kun Kouvolan Pallonlyöjät voitti välierissä Jyväskylän Kirin kahdesti ja Kiteen Pallo -90 kukisti vastaavasti Hyvinkään Tahkon suoraan otteluvoitoin 2-0.

Viime syksynä nähtiin kummallinen loppuottelusarja, jossa kaikki kohtaamiset päättyivät vierasvoittoihin. Kouvolan Pallonlyöjät juhli lopulta mestaruutta ja kylpi mestaruuden merkiksi Kiteenjärvessä.

Sanomattakin on selvää, mitä jo kolmannen kerran peräkkäin loppuotteluun yltänyt Kiteen Pallo -90 hamuaa kahden hopeisen mitalin jatkeeksi. Pelinjohtaja Antti Yli-Saunamäki näki omiltaan toisessa välieräottelussa heikkoa sisäpeliä ja pitävää ulkopeliä. Kiteen Pallo -90 tuotti ottelusta suoran lähetyksen YouTubessa.

– Onneksi tuli tässä kohtaa heikompi sisäpeli, se herättelee. Toisaalta ulkopeli oli aivan loistavaa. Se on ottanut harppauksia koko ajan varsinkin alkukaudesta. (Lukkari Joona) Sikiö-etukenttä-(Matias) Hänninen -kombinaatio pelaa loistavaa yhteispeliä, Yli-Saunamäki totesi otteluvideolla.

Molemmat pronssiottelujoukkueet tulevat alkulohkosta A. Hyvinkään Tahko oli runkosarjassa edellä Jyväskylän Kiriä, joka tavoittelee seuraan A-poikien SM-mitalia 26 vuoden tauon jälkeen.

Aiheesta lisää

Poikien Superpesis: Välierien ja puolivälierien tilastot

Hallitseva mestari Kouvolan Pallonlyöjät loppuotteluun