Valitse sivu

Seinäjoen JymyJussien Jukka-Pekka Vainionpää ja jyväskyläläisen Kirittärien Emma Nieminen on valittu kuukauden pelaajiksi Superpesiksessä. Vastaavan kunnian saavat Ykköspesiksessä Haminan Palloilijoiden Jesse Eskelinen ja Mynämäen Vesan Jaana Marjamäki-Kekola.

Hallitseva lyöjäkuningas Vainionpää johtaa lyöjä- ja tehotilastoja. Vaasan Mailan Junioreiden kasvatti puhkaisi kesäkuun lopussa 600 lyödyn rajan ennätysajassa, vain 213 ottelussa. Vainionpään omissa nimissä olevan yhden kauden lyötyjen ennätyksen (7+104=111) parantamiseen tarvitaan enää yksi juoksu. Kuukauden pelaajaksi valittu Vainionpää merkkautti heinäkuun saldokseen huimat 2+42 lyötyä, 4 tuotua ja 64 kärkilyöntiä sekä neljä ykkös- ja kaksi kakkospalkintoa.

Kirittärien Emma Nieminen on ottanut jälleen vahvan johtavan roolin joukkueessaan. Kapteeni on näyttänyt esimerkkiä niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Sisäpelin onnistumisista kertovat yhdeksän ottelun tehot 2+17 lyötyä, 11 tuotua ja 61 kärkilyöntiä. Turku-Pesiksen kasvatti pelaa ulkona laajaa tonttia polttolinjassa. Kuukauden pelaajaksi valittu Nieminen pokkasi kaksi ykkös- ja neljä kakkospalkintoa heinäkuun otteluissa.

Aiheesta lisää

Kuukauden pelaajat Ykköspesiksessä

Kuukauden pelaajat 2008-2017