Valitse sivu

Superpesiksen kaikkien aikojen lyöjätilaston numero 8, Jukka Latvala, 42, tekee paluun Superpesikseen ja Koskenkorvan Urheilijoihin. Latvalan sopimus on loppukauden mittainen. Latvala on KossU:n oma kasvatti ja jatkaa näin ollen yli 20-vuotista Superpesisuraansa.

Latvala liittyi Superpesisjoukkueen harjoitusvahvuuteen viime perjantaina ja pelaa ensimmäisen kerran huomenna tiistaina, kun Koskenkorva kohtaa kotikentällään Sotkamon Jymyn klo 18.00 alkavassa ottelussa.

–    Jukalla on ollut valtava into päästä pukemaan Korvan paita jälleen päälle. Heti ensimmäisistä harjoituksista lähtien on ollut varmaa, että Jukka tuo mukanaan juuri sellaista vahvaa luonnetta ja kokemusta joukkueeseen, mitä on kaivattu, KossU:n pelinjohtaja Tomi Niskanen kertoo.

Ratkaisu paluusta pelikentille pelaajan roolissa syntyi helposti. Kiteellä pelinjohtourakan päättyessä Latvala alkoi viritellä pelikuntoa KossU:n Suomensarjajoukkueen vahvuudessa ja mies onnistuikin otteluissa erinomaisesti.

–    Kuukauden päivät on nyt Suomensarjassa lyöty palloa ja kun on päässyt taas pelaamaan, niin siitä se into on myös syttynyt. Sen verran hyvin tuntui Suomensarjassa sujuvan, että varmasti on apua myös Superpesiksessä, Latvala kertoo.

Latvalan lyöntivire onkin pienen virittelyn myötä Superpesiskunnossa:

–    Sen verran monta vuotta on alla, että lyönti tulee kyllä selkärangasta, Latvala vakuuttaa.

Ratkaisu Superpesisjoukkueeseen liittymisestä syntyi valmennuksen kanssa, kun  loukkaantumisten aiheuttamat poissaolot sekoittivat osaltaan KossU:n pelijärjestystä. Latvalan paluu vahvistaa joukkuetta tämän kauden tavoitteissa:

–    Tavoitteet on asetettu. Meidän tavoitteena on olla parhaimmillamme syksyllä ja jatkaa pelejä vähintään välierissä. Kun meillä on ollut epävarmuutta kokoonpanossa loukkaantumisten myötä, niin Jukan liittyminen joukkueen mukaan on aivan loistava juttu tässä tilanteessa, Niskanen jatkaa.

Latvala itse on sitoutunut täysillä tavoitteen saavuttamiseksi
–    Voitosta pelataan ja aivan täysillä tehdään kaikki joukkueen eteen.

Jukka Latvalan ura:

Koskenkorvan Urheilijoiden oma kasvatti ja seuraikoni jatkaa yli 20 vuotta kestänyttä pesäpalloilijan uraansa härkäpaidassa. Latvala on urallaan edustanut KossU:n Superpesis-miehistössä vuodet 1999-2010 ja ykköspesiksessä 1992-1996. KossU:n lisäksi Latvala on pelannut mm. Kouvolan Pallonlyöjissä 2011, Kankaanpään Mailassa 2012-2013, Kiteen Pallossa 2014 ja Jyväskylän Kirissä 1997-1998 ja 2015-2016.

Latvalalla on vyöllään myös Itä-Länsi-edustus vuodelta 2010.

Tilastot runkosarjassa:

Ottelut: 518 (kautta aikain seitsemäs sija)
Kunnarit: 55 (kautta aikain kuudes sija)
Lyödyt: 55+672 = 727 (kautta aikain kahdeksas sija)
Tuodut: 262
Tehot yhteensä: 727 + 262 (kautta aikain yhdestoista sija)
Kärkilyönnit: 1929