Valitse sivu

Suomen Olympiakomitea järjestää Johtaa kuin nainen -koulutuksen liikunnan ja urheilun johtotehtävistä kiinnostuneille naisille. Koulutukseen valitaan 20 urheilun luottamustehtävissä paikallisella, alueellisella tai valtakunnallisella tasolla toimivaa naista.

Tavoitteena on kannustaa lisää naisia hakeutumaan johtotehtäviin sekä lisätä johtamisosaamista liikunnassa ja urheilussa. Koulutusohjelma on noin vuoden mittainen ja koostuu 4-5 lähijaksosta (viikonloppuisin). Osallistujat saavat työkaluja johtamiseen ja itsensä kehittämiseen asiantuntijoiden, roolimallien ja mentoreiden opastamina.

Teemoja koulutuksessa ovat mm. liikunnan ja urheilun toimintaympäristö, itsensä johtaminen, vuorovaikutus ja esiintyminen, kriisitilanteiden hallinta, strateginen johtaminen ja verkostoituminen. Koulutuksessa annettavat välitehtävät ja mentoritapaamiset kiinnittävät lähijaksojen teemat jokaisen osallistujan omaan toimintaympäristöön.

Koulutus on osa opetus- ja kulttuuriministeriön, Olympiakomitean ja Paralympiakomitean Suomi 100 -juhlavuoden haastekampanjaa sukupuolten tasa-arvon lisäämiseksi liikunnassa ja urheilussa.

Koulutuksen rahoittavat Kansainvälisen Olympiakomitean Olympic Solidarity, Gender Equality and Diversity -ohjelma sekä opetus- ja kulttuuriministeriö. Koulutuksen hinta osallistujalle on 500 € (laskutetaan kahdessa erässä: 250 € syksyllä 2017 ja 250 € keväällä 2018).

Hakemukseen tulee taustatietojen lisäksi liittää lyhyt kuvaus tavoitteista liikunnan ja urheilun johtotehtävissä, ansioluettelo ja toive mentorista.

Aiheesta lisää

Lisätietoa koulutuksesta ja hakeminen

Sari Kuosmanen
Olympiakomitea, projektipäällikkö
sari.kuosmanen(ät)olympiakomitea.fi
040 158 1324