Valitse sivu

Lapuan Virkiän Janette Lepistö pelaa neljättä kauttaan Superpesiksessä. Meriittilistalla on jo kaksi Suomen mestaruutta ja yksi SM-hopea, kaksi vuoden jokerin titteliä sekä kaikki mahdolliset seitsemän arvo-ottelua, neljä Itä-Länttä ja kolme Liitto-Lehdistöä. Sunnuntaina tilastoihin lisättiin kolmas peräkkäinen lyöjäkuningattaren ja tehopelaajan titteli.

Tällä kertaa tietä lyöjäkuningattareksi tasoitti Susanna Puiston loukkaantuminen ja puuttuminen porilaisen Pesäkarhujen kokoonpanosta kahdessa ottelussa.

Henna Salmelan yhden kauden lyötyjen ennätys jäi toistamiseen yhden juoksun päähän. Salmela takoi 2+82=84 juoksua Pattijoen Urheilijoiden paidassa 2001.

Etenijäkuningattareksi palasi kolmen välivuoden jälkeen Pesäkarhujen Milla Lindström, joka ohitti tilastoa viime vuodet hallinneen Virpi Hukan päätöskierroksella. Hukka ei pelannut runkosarjan päätösotteluissa loukkaannuttuaan Tampereella 26.7.

Jyväskyläläisen Kirittärien Emma Nieminen uusi kärkilyöntitilaston voittonsa. Oma uusi yhden kauden kärkilyöntiennätys kirjataan nyt lukemin 159.

Niemisen haastoi vahvasti erinomaisen kauden pelannut Pesäkarhujen Susanne Ojaniemi, joka onnistui prosenttien valossa parhaiten kärkilyönneissään, keskimäärin seitsemän kertaa kymmenestä (69,95 %). Ojaniemellä ei ole urallaan aiempia tilastovoittoja.

Aiheesta lisää

Naisten Superpesiksen runkosarjan lopulliset tilastot

Puolivälierien otteluohjelma