Valitse sivu

Pohjois-Suomi avasi hyvin, mutta Satakunta terästäytyi ja sai kaksi joukkuettaan tyttöjen Superpesiksen välieriin. Maakuntienkin välillä käytiin tiukkaa kilpailua pääsystä mitalipeleihin. Satakunnan joukkueet hävisivät avausottelunsa, mutta lopulta Fera Raumalta pudotti SM-hopeaa vuosi sitten voittaneen Kempeleen Kirin jatkosta ja Pesäkarhut Porista kukisti Tyrnävän Tempauksen lukkari Minttu Vettenrannan johdolla.

Pohjois-Suomen menestystoiveita pitää kuitenkin yhä yllä sarjan suurin etukäteissuosikki. Oulun Lipottaret kohtaa välierissä Pesäkarhut ja lähtee metsästämään jo kolmatta peräkkäistä B-tyttöjen Suomen mestaruuttaan.

Neljäs välieräjoukkue on viime vuonna pronssia voittanut Hyvinkään Tahko. Seuran naisjoukkue varmisti jo nousunsa Superpesikseen, joten loppuottelupaikka toisi tuplasti ilonaiheita Tahkon Leidien kannattajille.

– Glitterikin riittää vaikka päätyyn asti, vakuuttaa Katri Koskela Tahkon kotisivujen mukaan.

Hyvinkäälle matkustaa välieräavaukseen Fera Raumalta, joka laittoi hurjan lyöntiruletin pyörimään ratkaisun tuoneessa välieräottelussa Kempeleessä. Loppunumerot kirjattiin Feralle 0-2 (3-7, 5-18).

– Emme jättäneet kyllä yhtään jossiteltavaa, vaan olimme todella tylyjä. Tänään oli todellinen lyöntipäivä monella tytöllä. Pistimme kunnon ravit pystyyn, Feran pelinjohtaja Juho Luoma iloitsi Länsi-Suomi-lehden haastattelussa.

Tyttöjen Superpesiksen välierät

Oulun Lipottaret-Pesäkarhut, Pori
Hyvinkään Tahko-Fera, Rauma

Aiheesta lisää

Länsi-Suomi: Fera murskavoitolla B-tyttöjen välieriin

Pesäkarhut: ”Tuliha se siält”

Hyvinkään Tahko jätti Seinäjoen Maila-Jussit voitoitta

Tyttöjen Superpesiksen puolivälierien tulokset ja tilastot