Valitse sivu

Pesäpallohistorian yhdeksäs World Cup -turnaus huipentui arvokkaaseen päätösgaalaan Suomen Joutsen -fregatilla. Tunteet purkautuivat, joukkueet iloitsivat valtoimenaan ja pelaajat lauloivat kannatuslaulujaan. Find the English version of this article below.

Järjestävät haluavat esittää kaikille joukkueille suuren kiitoksen hienosta turnauksesta. Kentillä korostuivat vastustajan kunnioitus, reilu peli, yhteisöllisyys ja pelaamisesta nauttiminen.

– Ottelut sujuivat hienosti. Haluamme kiittää vapaaehtoisia, tuomareita ja Suomen joukkuetta, jotka avustivat ulkomaisia joukkueita tyylikkäästi. Suomalaiskansallisesta ujoudesta ei ollut tietoakaan, kun halu kunnioittaa kansainvälisiä vieraitamme vei voiton, ihastelee turnauksen pääsihteeri Satu Mikola.

– Lisäksi Turun kaupunki ansaitsee suuren kiitoksen tuesta tapahtuman onnistumiseksi. Turku osoitti kaikin puolin vahvuutensa tapahtumien järjestäjänä viikon aikana, Mikola lisää.

Järjestäjät olivat suunnitelleet otteluiden oheen upean turnausohjelman. Suurleiriläisiä tavattiin Suomi 100 -juhlavuoden hengessä teemalla ”yhdessä”, kun avajaiset pidettiin leirin Itä-Länsi-otteluiden välissä. Herrankukkarossa saunottiin savusaunassa, uitiin ja ihailtiin saaristoa torstaina. Suomalaista pubi-iltaa vietettiin perjantaina. Kaiken kruunasi Suomen Joutsenella järjestetty juhlallinen päätösgaala, jossa nähtiin tunteiden värisuora liikutuksen ja hurraa-huutojen voimin.

– Ulkomaalaiset saivat varmasti ikimuistoisen Suomi-kokemuksen Turun seudulla. Heiltä saatiinkin paljon positiivista palautetta. Ennen turnauksen alkua mietin Suomi 100 -Suurleiriä, World Cup -turnausta, onnistumista järjestelyissä, toimivaa oheisohjelmaa ja viikon upeaa huipennusta Suomen Joutsenella. Unelma kävi toteen, kaikessa olennaisessa onnistuttiin, Mikola fiilistelee.

Nyt turnaus on kääritty pakettiin videotallenteiden, kuvagallerioiden ja muisteloiden muodossa. Kansainvälisen pesäpallon historiaa koottiin myös kattavasti yksien kansien väliin, kun Siirtolaisuusinstituutin eläkkeellä oleva johtaja Ismo Söderling toimitti kirjaksi pesäpallotarinoita eri maista. Kysy lisää osoitteesta ismo.soderling(ät)utu.fi tai tilaa suoraan tästä linkistä.

Suurleirillä oli mukana noin 1500 joukkueiden jäsentä, 100 tuomaria ja 2000 vierailijaa. World Cup -turnaukseen osallistui ennätykselliset 16 joukkuetta seitsemästä eri maasta. Turnauksen SuperPassin lunasti jopa 200 henkilöä, joiden lisäksi perheiden mukana saapui Suomeen suuri joukko kannustajia. Nähdään Intiassa 2019!

​World Cup finished elegantly on Suomen Joutsen – A dream came true

The 9th Pesäpallo World Cup tournament ended in the closing ceremony on Suomen Joutsen frigate in Turku on Sunday. There was lots of joy, happiness and thankfulness in the air. Players chanted and laughed.

Organizers want to thank all teams, players and people involved for the great tournament. Fair play, sense of community and fair play were respected all the time.

– Matches went along smoothly. We want to thank volunteers, referees, players and especially Team Finland whose players adviced other teams actively. They say Finnish people are occasionally shy but in this tournament I didn’t see any sign of that, says Satu Mikola, general secretary of the World Cup.

The organization committee planned an exact program for the event. U14 camp Itä-Länsi games were played at the same time when the World Cup inauguration took place under the Finnish 100 jubilee year’s theme ’together’. Smoke sauna, swimming and breathtaking sceneries in the archipelago were experienced in Herrankukkaro. Finnish pub night was spent on Friday. As one of the highlights of the week the closing ceremony were arranged on historical Suomen Joutsen with all kinds of feelings and cheering.

– Our foreign guests got an unforgettable Finnish experience in Turku region for sure. We got a lot of positive feedback afterwards and during the event. Before the tournament I thought much of U14 Suurleiri camp and World Cup tournament. How to succeed in organizing great events? How to keep up with the schedules and program? How does it feel to share a toast on Suomen Joutsen in the closing ceremony? A dream came true and everything went well. We succeeded in fulfilling all our important goals, Mikola said happily.

There are photo galleries, video clips, stories and memories left. Thanks to Ismo Söderling there is also a great written piece about international pesäpallo available. Söderling, former director of Finnish Institute of Migration, compiled stories from all around the world into a comprehensive book. Ask more from ismo.soderling(ät)utu.fi.

There were approximately 1500 team members, 100 referees and 2000 guests attending the U14 Suurleiri camp in Turku. Record-breaking amount of 16 teams from seven countries and about 200 SuperPass holders competed in the World Cup. The more the merrier! In addition many families and friends travelled to Finland to cheer for their teams. You all made this great event. See you in India 2019!

Turun World Cup -turnauksen järjestelyorganisaatio
Organization committee of the Pesäpallo World Cup in Turku

Sirpa Helin
Antti Kallio
Jaana Marjamäki-Kekola
Mika Mikola
Satu Mikola
Ilona Näätänen
Jussi Pyysalo

Suomen joukkueenjohtajat – Team Finland leaders

Martti Holma
Marjut Korhonen
Jani Lankila
Salla Tapaninen

Aiheesta lisää

World Cupin Facebook-sivu / Pesäpallo World Cup Facebook page

Kuvagalleria / Photo gallery (Teemu Kekola)

Kuvagalleria / Photo gallery (Hannu Vaininen)

Tulospalvelu/Standings