Valitse sivu

Ruutu Urheilun kanavilla nähtiin tiistai-iltana viihdyttävä ja jännittävä Pohjois-Suomen paikallisottelu, joka päättyi raahelaisen Pattijoen Urheilijoiden voittoon Oulun Lippo Pesiksestä supervuorossa. Paikan päällä Raksilassa trilleriä seurasi 1572 silmäparia. Pelillisten hienouksien lisäksi ottelussa nähtiin kylmiä väreitä aiheuttanut tilanne, kun kahdeksan Itä-Lännen Topi Kosonen osoitti suuruutensa joukkuepelaajana.

Lippo Pesiksen Antti Korhonen loukkaantui kolmospesälle ja linkutti tilannetta seuranneella koppilyönnillä kotipesään. Pattijoen Urheilijoiden Kosonen pudotti tarkoituksellisesti pallon palautusheitossa ja jätti palon ottamatta. Lippo Pesiksen pelinjohtaja Markku Hylkilä taputti heti tilanteessa Kososta olalle ja osoitti kunnioituksensa vastustajan reilusta pelistä. Sosiaalisessa mediassa tapahtumat saivat runsaasti suitsutusta.

Lappeenrantalaisen Pesä Ysien kasvatti on pelannut Raahessa koko 2004 alkaneen superpesisuransa ajan. Kosonen tunnetaan sekä viimeisen päälle herrasmiespelaajana että yhtenä lajinsa parhaista urheilijoista. Kosonen on Suomen mestari, vuoden lukkari ja vuoden pesäpalloilija kaudelta 2008.

Aiheesta lisää

Videoklippi tilanteesta Oulun Lippo Pesiksen Twitter-sivulla

Katso ottelu kokonaisuudessaan Ruutu Urheilun netissä