Valitse sivu

Pesäpallon Itä-Länsi-tapahtuman suojelija, tasavallan presidentti Sauli Niinistö piti avauspuheen miesten arvo-ottelussa Imatralla sunnuntaina. – Pesäpallo on lähellä suomalaisten sydäntä – on aina ollut ja varmasti tulee aina olemaankin, presidentti Niinistö totesi.

Pesäpalloa Niinistö korosti taitopelinä, jossa tarvitaan paljon sekä päätä että fyysistä kyvykkyyttä.

– Opettajani aikanaan sanoi, että se on ihan helppo peli. Pitää vain muistaa kolme T:tä. Ne ovat taito, taktiikka ja tahto.

Historiallinen ottelu huipentui lopulta Idän voittoon kotiutuskilpailussa. Kentän parhaana palkittiin kaikkien aikojen pesäpalloilija Toni Kohonen, joka veisteli vielä presidentti Niinistön kanssa palkintojenjaossa.

– Mä olen pahoillani siitä Korhosesta, Niinistö sanoi Sotkamon Jymyn videolla.

– Ei haittaa. Jos ylin valtiovalta sanoo Korhoseksi, niin kaikki voi ruveta tän jälkeen käyttämään sitä, Kohonen kuittasi.

Tasavallan presidentin Sauli Niinistön puhe miesten Itä-Länsi-ottelussa

Hyvät pesäpallon ystävät tai pitäisikö sanoa peräti hyvä juhlayleisö. Sillä tämä otteluhan on aina ollut suurta juhlaa. Tänä päivänä ehkä se on poikkeuksellisen merkityksellinen, muutamasta syystä.

Ensimmäisen jo kuulimmekin. Tämä ottelu sisältyy Suomen 100-juhlavuotisohjelmaan.

Toinen voisi olla vaikka sellainen, että ymmärtäisin tilanteen olevan nyt ihan tasan, 36-36 voitot. Se, joka tänään täältä lähtee, on sitten vaan voittaja.

Kolmas jännitysmomentti taitaa liittyä siihen, että otin pari pelaajaa esiin. Ensinnäkin siellä Idän joukkueessa pelaa Jymystä Toni Kohonen, hänellä on 21. matsi. Ja sitten Lännen puolella ensikertalainen Perttu Ruuska.

Hyvät herrat, en tietenkään mitenkään ajatellut aiheuttaa teille mitään ylimääräisiä paineita. Tämä on kannustusta vaan.

Hyvät ystävät, pesäpallo on lähellä suomalaisten sydäntä – on aina ollut ja varmasti tulee aina olemaankin. Itse en ole parhaasta päästä pesäpalloilijana, mutta muistan kuitenkin, kun opettajani aikanaan sanoi, että se on ihan helppo peli. Pitää vain muistaa kolme T:tä. Ne ovat taito, taktiikka ja tahto.

Niin se taitaa olla. Taitopeliä, jossa tarvitaan paljon sekä päätä että fyysistä kyvykkyyttä.

Minulla on joskus ollut kunnia lyödä avauslyöntejä tällaisissa pesäpallo-otteluissa, mutta nyt oltiin vähän sitä mieltä, että jos ei viitsi hutilla aloittaa.

Jotenka tänään avausheitto on paljon varmemmissa käsissä. Veteraani Veli Merentie tulee sen heittämään.

Lopuksi haluaisin muistuttaa siitä hienosta tunnuksesta, joka pesäpallopiireissäkin liikkuu. Yhdessä voitetaan, yhdessä hävitään. Ja niinhän tänäänkin käy.

Oikein nautittavaa peliä!

Sauli Niinistö
Tasavallan presidentti

Aiheesta lisää

Video: Presidentti Niinistö ja Toni Kohonen palkintojenjaossa

Ruutu Urheilu: Katso miesten Itä-Länsi-ottelulähetys kokonaisuudessaan