Valitse sivu

Pesäpalloliitto on myöntänyt Tahko Pihkala -mitaleja kansainvälisessä toiminnassa ansioituneille. Mitalit jaettiin World Cup -turnauksen päätösgaalassa Suomen Joutsenella. Pesäpalloliitto has presented Tahko Pihkala awards to the pioneers of international pesäpallo. Awards were given out at the closing ceremony on Suomen Joutsen.

Ansioituneet kansainvälisen pesäpallon pioneerit ovat toimineet jopa vuosikymmeniä lajin parhaaksi ulkomailla. Pesäpalloliitto on myöntänyt nyt 73 Tahko Pihkala -mitalia eri henkilöille tai tahoille.

Actors of great worth have promoted pesäpallo internationally and abroad even for decades. Pesäpalloliitto has now given out 73 Tahko Pihkala awards.

Tahko Pihkala -mitalit / Tahko Pihkala awards

Chetan Pagawad, Intia/India

Intian pesäpallon tarina hakee vertaistaan. Chetan Pagawad katsoi YouTube-videoita, opetteli täysin vieraan pelin sääntöjä, laittoi pelit pystyyn ja toi vieläpä Intian maajoukkueen Turkuun World Cup -turnaukseen. Pesäpallon World Cup pelataan Intiassa 2019.

The story of pesäpallo in India is looking for its equal. Chetan Pagawad watched YouTube, learnt rules of total different game, launched training and took Indian national team to Turku for the World Cup. Next Pesäpallo World Cup tournament will take place in India 2019.

Konstantinos Oikonomides, Saksa/Germany

Pesäpallon asema Saksassa on ollut vahva, vaikka heikompiakin ajanjaksoja on ollut. 10 vuotta sitten maassa pelattiin jopa omaa liigaa. Konstantin Oikonomides on vaikuttanut vahvasti pesäpallon asemaan Saksassa vuosien ajan.

Pesäpallo has been strong and weaker in Germany. Formerly there was even a pesäpallo league there. Konstantin Oikonomides has had a big impact on German pesapallo for years.

Kari Isotalus, Sveitsi/Switzerland

Pesäpalloa pelataan Sveitsissä vuosittain neljän joukkueen voimin ja innostus huokuu kaikista pelaajista. Osa heistä on täysin sveitsiläisiä. Kari Isotalus on ollut merkittävässä roolissa tuomassa pesäpalloa Sveitsiin ja toimii yhä lajin puolesta Zürichissä.

Pesäpallo is played in Switzerland by four teams and all the players are really enthusiastic about the game. Many of them are completely from Swiss origin. Kari Isotalus has been an important actor to import pesäpallo into Switzerland and promotes even today the sport in Zürich region.

Arja and Markku Nyrhinen, Australia

Sanat eivät riitä kertomaan. Arja ja Markku Nyrhinen tapasivat Australiassa pesäpallokentällä 1970-luvulla. Siitä lähtien he ovat olleet koko sielullaan mukana viemässä pesäpallon asiaa eteenpäin. Kunnioitus on valtava.

There are no words enough to express the meaning of family Nyrhinen to the international pesäpallo. Arja and Markku met in the 1970’s on the pesapallo field. Since then they’ve promoted pesäpallo in Australia with all their heart and soul. Great respect!

Anja and Esko Kankaanpää, Australia

Kun Nyrhisen perhe on ollut aktiivinen Sydneyssä, Kankaanpään perhe on vienyt pesäpalloa eteenpäin Melbournessa. Anja ja Esko pitävät World Cup -turnauksista, joissa he tapaavat saman intohimon perässä kulkevia ihmisiä. He ovat aina valmiina toimimaan, kun kyse on pesäpallosta.

While family Nyrhinen has been active in Sydney family Kankaanpää has contributed much pesäpallo success in Melbourne. Anja and Esko like World Cup tournaments where they meet other people with same passion. They are always ready to seize opportunities when it’s talk about pesäpallo.

Martti Holma, Suomi/Finland

Isolla ryhmällä asiat eivät aina suju mutkattomasti ja yllättäviä tilanteita tulee vastaan. Silloin tarvitaan kykyä nopeaan organisointiin, jonka Martti Holma taitaa – kaiken sen ohella, mitä Martti ylipäätään tekee kansainvälisen pesäpallotoiminnan eteen. Martilla on kaikkien luottamus ja kunnioitus.

It’s not always simple to handle a big group and sudden surprising incidents may occur. Martti Holma has perfect organizational skills to manage in those situations. Martti is a great personality and promoter of pesäpallo in Finland. Martti evokes respect and confidence from people around him.

Satu Mikola, Suomi/Finland

Kun mielikuvitustaan oikein käyttää ja luo uutta, pieni pesäpallokin voi olla lukuisten innovaatioiden lähde. Sen on osannut Satu Mikola jo lähes 50 vuoden ajan eri tehtävissä pesäpallon parissa, viimeksi kansainvälisillä kentillä. Satun työstä laji ja erityisesti nuoret ovat saaneet runsaasti arvokasta oppia niin pelikentille kuin yleensä elämään.

Even a small pesäpallo can be a fountain of numerous innovations. Use of imagination and creating new is needed. There is an area of competence where Satu Mikola has been at her best for almost 50 years. Satu has merited in various affairs of pesäpallo and given opportunities especially to young people on the field and in the life generally.

Ismo Söderling, Suomi/Finland

Kansainvälinen pesäpallo on täynnä tarinoita. Siirtolaisuusinstituutin eläkkeellä oleva johtaja Ismo Söderling otti haasteen vastaan ja ryhtyi nopealla tahdilla keräämään niitä yksien kansien väliin taltioitavaksi jälkipolville. Tuloksena on hieno teos, joka uppoutuu mielenkiintoisella tavalla kansallispelimme kansainvälisiin ulottuvuuksiin.

International pesäpallo is full of stories. Former director of the Institute of Migration Ismo Söderling took on the challenge and started to collect material from all over the world to compile a book about pesäpallo abroad. The impressive book was published during the World Cup tournament. It brings out international dimensions of Finnish national game.

Send e-mail to ismo.soderling(ät)utu.fi and get your own copy for 20 € + shipping costs.

Turun Kaupunki, Suomi/Finland

Kiss my Turku! Tapahtumat tuovat kaupunkeihin positiivista värinää, eloa ja konkreettista hyötyä esimerkiksi elinkeinonharjoittajille. Turussa niin suurten kuin pienempien tapahtumien järjestäminen on aina osattu hoitaa laadukkaasti. Tälläkin kertaa kaupunki antoi osaamisestaan käyntikortin, joka kannustaa jatkamaan yhteistyötä.

Kiss my Turku! All kind of events bring hustle and bustle to a city which makes it vibrant and lively. Especially entrepreneurs get concrete benefit of multitude of visitors. City of Turku has always hosted small or big events with great quality. This time Turku was again worth praising.

Kuvia World Cupista / Photos from the World Cup

Taken by Teemu Kekola

Taken by Hannu Vaininen

Aiheesta lisää

World Cupin parhaat pelaajat joukkueittain

Suomi kolminkertainen maailmanmestari

Pesäpallon World Cup Intiassa 2019