Valitse sivu

Ruutu Urheilun kamerat ovat tänään sunnuntaina Vimpelin Saarikentällä, jossa kotijoukkue Veto saa vastaansa Kiteen Pallo -90:n. Ottelu nähdään suorana lähetyksenä maksuttomalla Nelonen-kanavalla.

Vimpeli esittelee tv-katsojille kivenkovan joukkueensa, jossa on peräti 10 Itä-Lännessä esiintynyttä pelaajaa. Sunnuntain ottelussa tosin huilaavat Mikko Kanala ja Severi Lassila. Sarjakakkonen on neljän pisteen päässä Joensuun Mailan valloittamasta kärkipaikasta, mutta sillä on yksi ottelu vähemmän pelattuna. Sotkamossa ja  Joensuussa kärsittyjen tappioiden jälkeen Vimpeli on palannut neljän ottelun voittoputkeen. Edelliskierroksella Pattijoen Urheilijat Raahesta pelasi kuitenkin vahvasti Saarikentällä ja puristi toiselta jaksolta tasatuloksen. Asenteen pitää olla täydet 100 myös sunnuntain Kitee-ottelussa, jotta kolme pistettä jäisivät Vimpeliin.

Kiteen Pallo -90 kohahdutti urheilupiirejä ilmoittamalla pelinjohtajan vaihdoksesta Itä-Länsi-viikonloppuna. Kokenut Raimo Bragge saapui Espanjan Fuengirolasta Suomeen ja tarttui viuhkaan. Heinäkuun saldo Braggen alaisuudessa on viidestä ottelusta kaksi voittoa ja seitsemän pistettä mukaan lukien maukkaat täydet pistepotit kotona sarjan kärkiviisikon Joensuusta sekä Seinäjoen JymyJusseista. Vieraskentät ovat kuitenkin olleet myrkkyä kiteeläisille. Ensimmäinen vierasvoitto antaa vielä odottaa itseään ja jaksovoittojakin on vain yksi, Hyvinkäältä kesäkuun lopussa. Tällä kertaa haaste on ehkä kovin mahdollinen. Alustavan ilmoituksen mukaan tähtipelaaja Sami Partanen on sivussa kokoonpanosta, mikä hankaloittaa tehtävää entisestään.

Vimpeli-Kitee ottelu nähdään Nelosella ja Ruutu Urheilun kanavilla suorana Saarikentältä kello 15 (lähetys alkaa kello 14.50).

Joukkueiden alustavat kokoonpanot

Vimpelin Veto

1 Teemu Isoketo
2 Sami Haapakoski
3 Henri Puputti
4 Matias Rinta-aho
5 Olli Heikkala
6 Arttu Ruuska
7 Tuomo Lönnmark
8 Mikko Haukkala
9 Janne Heimonen

10 Perttu Ruuska
11 Jere Saukko
12 Janne Mäkelä

Pj. Sami-Petteri Kivimäki
2. pj. Jussi Haapakoski

Kiteen Pallo -90

1 Topi Hurskainen
2 Simo Rahunen
3 Hannes Pekkinen
4 Joni Tervo
5 Antti-Jussi Toropainen
6 Joni Matikainen
7 Ville Kotro
8 Jouni Mäki
9 Oskari Purmonen

10 Veli-Matti Sigvart
11 Robert Tallbacka
12 Alex Leinonen

Pj. Raimo Bragge
2. pj. Saku Havukainen

Aiheesta lisää

Vimpeli-Kitee myös Ruutu+ Viihde & Urheilu -palvelussa

Pelaa, kun katsot: Vimpeli-Kitee Veikkauksen Live-vedossa

Tähtipelaajahaastattelussa Perttu Ruuska

Sami Haapakoski kuuden tähden pesispörssipelaaja