Valitse sivu

Kautta aikain yhdeksäs pesäpallon World Cup -turnaus pelataan Turussa, Mynämäellä ja Naantalissa 20.-24.7. Järjestäjät ovat päättäneet Suomi 100 -juhlavuoden hengessä maksuttomasta sisäänpääsystä kaikkiin otteluihin.

Mukaan on ilmoittautunut ennätyksellisesti seitsemän maata. Suomen lisäksi edustettuina ovat Australia, Intia, Saksa, Sveitsi, Viro ja Yhdysvallat. Turnauksessa pelataan miesten ja naisten sarjat sekä sekasarja. Alkulohko-otteluiden jälkeen siirrytään pudotuspelivaiheeseen osin jo lauantaina ennen tapahtuman huipentumista sunnuntain finaalipäivään.

Turun pesäpalloviikko käynnistyy D-ikäisten valtakunnallisen Suurleirin merkeissä jo sunnuntaina 16.7. Suomi 100 –juhlavuoden teema ”yhdessä” konkretisoituu torstaina World Cup –turnauksen avajaisissa, joita vietetään leirin Itä-Länsi-otteluiden yhteydessä. Kulttuurit ja sukupolvet kohtaavat aidon vuorovaikutuksen kautta.

Osallistuvia joukkueita hemmotellaan muutenkin monipuolisen oheisohjelman muodossa. Torstaina tutustutaan saaristoon Naantalissa, perjantaina vietetään Suomi-iltaa ja sunnuntaina juhlitaan päätösgaalan merkeissä Suomen Joutsen -fregatilla. Lisäksi yksi suurimmista Suomi 100 –juhlavuoden tapahtumista, Tall Ships Races, tuo suuret purjelaivat Turkuun loppuviikosta.

World Cup -turnauksen joukkueet

Miehet, A-lohko

Australia (AUS)
Intia (IND)
Suomi, Itä (FIN/E)
Viro (EST)

Miehet, B-lohko

Saksa (GER)
Suomi, Länsi (FIN/W)
Sveitsi (SUI)
Yhdysvallat (USA)

Naiset

Australia (AUS)
Intia (IND)
Suomi (FIN)

Sekasarja

Australia (AUS)
Intia (IND)
Saksa (GER)
Suomi (FIN)
Sveitsi (SUI)

World Cup -turnauksen kentät

Kupittaa A, B ja C: Lemminkäisenkatu 11. 20520 Turku
Mynämäki A ja B: Urheilutie 6, 23100 Mynämäki
Naantali: Rimpikuja, 21110 Naantali

Näin pelataan

Naisten sarja ja sekasarjat

Yksinkertainen alkusarja
Sijoitusottelut

Miesten sarja

Yksinkertainen sarja alkulohkoissa A ja B
Välierät ja sijoitusottelut

Kuitenkin vain yksi joukkue samasta maasta voi jatkaa välieriin ja mitaliotteluihin. Jos Suomen molemmat joukkueet ovat lohkoissaan kahden parhaan joukossa, Suomi, Itä ja Suomi, Länsi pelaavat ottelun pääsystä välieriin. Neljäs välieräjoukkue ratkaistaan lohkokolmosten kesken.

Otteluaika

Alkulohko-ottelut: 60 minuuttia ja tasavuorot

Kaikki alkulohkojen jälkeiset ottelut: 3+3 vuoroparia ja mahdollinen kotiutuskilpailu.

Aiheesta lisää

Suomen joukkueet World Cup -turnauksessa

World Cup -turnaus Turussa 20.-24.7.

World Cup -turnauksen otteluohjelma