Valitse sivu

Intian pesäpallomaajoukkue osallistui historiansa ensimmäiseen pesäpallon World Cup -turnaukseen tällä viikolla Turussa. Jatkoa seuraa, sillä Pesäpalloliitto on myöntänyt seuraavan World Cup -turnauksen järjestämisoikeudet Intialle 2019.

Lajin uusi mahtimaa on luonut menestystarinan vailla vertaa. Hankkeen puuhamies Chetan Pagawad katsoi YouTube-videoita, opetteli täysin vieraan pelin saloja ja vei ajatuksensa käytäntöön.

– Meillä on paljon pelaajia, jotka eivät olleet mukana Turun turnauksessa. Kotiturnaukseen he varmasti osallistuvat. Kun nyt teemme paljon töitä ja harjoittelemme kovasti, joukkueella on vahvat mahdollisuudet menestyä 2019, Pagawad sanoo.

Ennätyksellinen World Cup -turnaus houkutteli Turkuun seitsemän maata ja 16 joukkuetta. Intian ohella Yhdysvallat osallistui turnaukseen ensi kertaa. Kansallispelin kansainväliselle toiminnalle on oma paikkansa ja tilauksensa.

– Intia pääsi nyt vahvasti osaksi pesäpalloyhteisöä ja heidät otettiin hyvin vastaan. He saivat turnauksen aikana paljon uutta oppia ja kokemusta. Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavaa World Cupia, joka on päätetty järjestää kahden vuoden päästä. Intialaisille kotiturnaus on hyvä tavoite ja auttaa toiminnan kehittämisessä edelleen, Jussi Pyysalo Pesäpalloliitosta toteaa.

Intian World Cup -turnauksen paikka ja ajankohta päätetään myöhemmin.