Valitse sivu

Onnistunut Itä-Länsi-tapahtuma Imatralla poiki eteenpäinmenoa myös neuvottelupöydissä. Liittojohtokunta päätti perustaa omat huippupesäpallon työryhmät palvelemaan naisten ja miesten seuroja Superpesiksessä sekä Ykköspesiksessä. Ryhmien tavoitteena on viedä seurojen viestiä keskitetysti suoraan päätöksentekijöille ja toimia viestintäkanavana seurojen välillä.

Ryhmien puheenjohtajina toimivat liittojohtokunnan jäsenet Tanja Vehniäinen (naisten Superpesis) ja Ossi Viljanen (miesten Superpesis). Puheenjohtajan lisäksi kummassakin ryhmässä toimii kuusi jäsentä sekä Pesäpalloliiton edustajana Jussi Pyysalo.

– Keskeisin tehtävä on ensi vaiheessa jalkauttaa ryhmille olemassa oleva pesäpallon tulevaisuudenkuva ja sen jälkeen aloittaa järjestelmällisesti toiminnan kehittäminen huippupesiksessä 3-5 ydinkokonaisuuden kanssa. Keskeisiä teemoja ovat tällä hetkellä superpesistuotteen myynnin kehittäminen, näkyvyys ja johtaminen. Monessa seurassa organisaatiot ovat valitettavasti hyvin ohuita ja tehtäväkentät äärimmäisen repaleisia ja kuormittavia. Toimivia työkaluja on pystyttävä luomaan seurojen käyttöön nopeasti, Viljanen painottaa.

Ryhmien kokoaminen aloitetaan heti ja liittojohtokunta vahvistaa niiden kokoonpanot elokuussa vuoden 2018 loppuun ulottuvalle toimikaudelle. Ryhmän vaihtuvuuden takaamiseksi yhtäjaksoinen toimikausi voi kestää maksimissaan kolme vuotta.

– Valintojen perustana on luonnollisesti pienen koon takia alueelliset seikat, mutta ennen kaikkea osaaminen. Nyt ei tarvita kuutta seurajohtajaa, vaan osaajia markkinoinnin, johtamisen ja myynnin parista. Ryhmässä on oltava myös urheilullista osaamista lajin sisältä. Ryhmään valituilla tulee olla katse tiukasti eteenpäin ja Intohimona pitää olla pesiksen kehittäminen, toteavat ryhmien puheenjohtajat Vehniäinen ja Viljanen.