Valitse sivu

Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikkö on valinnut 69 urheilijan joukkueen edustamaan Suomea Euroopan Nuorten Olympiafestivaaleille (EYOF) Unkarin Györiin 23.-29.7. Mukana joukkueessa on Rauman Urheilijoiden 16-vuotias Julia Valtanen, joka pelaa yhä myös pesäpalloa Feran paidassa.

EYOF-kisat, kuten muutkin nuorten monilajiset arvokilpailut, ovat osa Huippu-urheiluyksikön tukikokonaisuutta. Niiden kautta tuetaan potentiaalisimpien nuorten urheilijoiden matkaa kohti olympialaisia ja aikuisten arvokilpailuja.

Valtanen kuuluu ikäluokkansa lupaavimpiin suomalaisurheilijoihin. Kesäkuun lopussa syntyi Pihtiputaan keihäskarnevaaleilla uusi ennätystulos 500 gramman keihäällä, 56,71. Valtanen voitti 17-vuotiaiden kilpailun ylivoimaisesti ja nousi maailmantilaston kakkospaikalle. Lähellä on jo Elina Kinnusen viime vuonna heittämä Suomen ennätys 57,40.

600-grammaisen naisten keihään Valtanen heitti kesäkuun alussa Raaseporissa lukemiin 53,41. Oma entinen ennätys parani lähes kolme metriä.

Györissä EYOF-kisoissa kilpaillaan kymmenessä lajissa, joista suomalaiset osallistuvat kuuteen: judo, koripallo, melonta, uinti, voimistelu ja yleisurheilu.

Aiheesta lisää

Suomen Olympiakomitean tiedote

Uutinen aiheesta yleisurheilu.fi-sivustolla

Julia Valtanen omilla kotisivuillaan

Länsi-Suomi (29.6.): Julia Valtanen maailmantilaston kakkoseksi

EYOF-kisojen kotisivut