Valitse sivu

Myös Naisten arvo-ottelu mentiin valkopaitaisten komennossa, kun Länsi kukisti Idän Susanna Puiston johdolla jo seitsemännen kerran perättäin.

Itä-Länsi 0-1 (2-2, 3-7)

Idän vahvasta alusta ja hyvästä loppukiristä huolimatta, myös naisten ottelu kirjattiin Lännelle. Ratkaisevan eron teki Susanna Puiston pajatson tyhjennys.

– Toisen jakson kolmannessa vuorossa peli vihdoin aukesi. Sisäpeli oikeastaan vain odotti tuollaista hyvää lyöntiä, joka sen aukaisi. Nyt se vei seitsemän vuoroa. Väsynyt, mutta onnellinen, veisteli Lännen pelinjohtaja Jarkko Pokela tunnelmiaan.

Lännen kakkospalkinnon pokkasi Kaisa-Maija Rosvall, jonka pelaaminen etukentällä oli Idän näkökulmasta tuhoisaa.

– Upea tunnelma katsomosta välittyi kentälle, jossa oli hieno pelata tällaisessa säässä. Huonon alun jälkeen kasattiin rivit ja Puiston johdolla mentiin kuskin paikalle. Räpylä kesti kaveria paremmin tänään, vaikka loppuun muutama juoksu annettiinkin, arvioi Rosvall.

Idän parhaana palkittiin lähes virheettömästi sisällä pelannut Virpi Hukka, joka toi kaksi juoksua ja kirjautti kuusi kärkilyöntiä.

– Peruspelaaminen on ruvennut kulkemaan toistojen kautta ja sitä myötä pelaaminen on mukavaa. Myös meidän olisi pitänyt saada jossain kohtaa lyötyä läpi ja ekalla jaksolla johto olisi pitänyt pystyä pitämään, pohdiskeli Hukka.

Puiston läpilyönti käännekohtana

Itä sai otteluun lentävän lähdön, kun heti avausvuorossa Riikka Karppisen pussari ja Iina Valkeejärven välilyönti tuottivat tulosta. Länsi pääsi kuitenkin heti juoksun päähän, kun Janette Lepistö kavensi viimeisenä lyöjänä. Jakson tasoittaneesta juoksusta vastasi sama nainen takakentälle suuntautuneella lyönnillä.

Lännen palkinnot pokanneet Kaisa-Maija Rosvall ja Mira Kolehmainen olivat asialla toisen jakson alkuun, kun Kolehmainen karkasi koppareilta sirvahtaneella lyönnillä kotiin. Länsi teki kolmannen vuoron alkuun kaksi kopinnostopaloa, mutta sai ajolähdön aikaiseksi Susanna Puistolle, joka niittasi pallon kolmospuolelta aina Saimaan rantaan saakka. Aino-Kaisa Mantere lisäsi välilyönnillä johtoa ja numeroiksi 0-7 neljännessä vuorossa tykitti jälleen Puisto.

Itä sai orastavan kirin käyntiin neljännen tasoittavalla, kun se tehtaili pikatahtiin paloitta kolme juoksua. Tämän jälkeen Lännen ulkopeli terävöityi ja yleisö sai nauttia muun muassa Eeva Mäki-Maukolan syöksykopista. Sen lähemmäs Itä ei toisella jaksolla päässyt ja Lännen naiset pääsivät juhlimaan jo seitsemättä kesää putkeen.

Paikkojahan meillä oli, mutta juoksuja ei saatu vain riittävästi aikaiseksi, harmitteli Idän pelinjohtaja Antti Vihtkari.

Palkitut:

Kentän paras: Susanna Puisto

Itä I : Virpi Hukka
Itä II : Noora Patrikainen

Länsi I : Mira Kolehmainen
Länsi II : Kaisa-Maija Rosvall

Yleisömäärä: 3171

***

Aarne Puisto
Twitter: @AarnePuisto
aarne.puisto@superpesis.fi