Valitse sivu

Mantun kentällä käytiin kesäkuun lopulla pesäpallokeskustelua suomeksi, kurdiksi, farsiksi ja arabiaksi. Siilinjärven Pesis järjesti Tarinan vastaanottokeskuksen turvapaikanhakijoille mahdollisuuden tutustua Suomen kansallispeliin pesäpalloon. – Parasta on tämä innostus ja oma-aloitteisuus. Miehet ovat selvästi kiinnostuneet lajista, kertoi seuran toiminnanjohtaja Marko Heikkinen Setlementti Puijolan kotisivuilla.

Urheilu on erinomainen tapa rakentaa siltoja eri ihmisryhmien välille.

– Me voimme tutustuttaa turvapaikanhakijoita perinteiseen, siilinjärveläisittäin myös vahvasti paikalliseen suomalaislajiin. Samalla syntyy luontevalla tavalla paikallista kotoutumista, Heikkinen sanoi.

Aluksi laji oli outo, mutta pelin perusjuoni selvisi lopulta nopeasti.

– Loistava peli. Ei ihme, että suomalaiset pitävät tästä lajista. Iso kiitos näille miehille, että pääsimme kokeilemaan pelaamista. Toivottavasti pääsemme tänne vielä uudestaankin, Amer Ahmed Sultan innostui.

Aiheesta lisää

Setlementti Puijolan kotisivut

Siilinjärven Pesiksen kotisivut