Valitse sivu

A-poikien otteluiden tapaan myös lauantaiaamun B-tyttöjen kamppailu venyi supervuoropariin, jossa niin ikään voittajaksi selviytyi Länsi.

Itä-Länsi 0-1s (2-2, 2-2, 0-1)

Tasaisuus leimasi koko ottelua, kun kolmostilanteetkin menivät 14-13. Länsi oli Henna Suomisen supervuoroparin lyönnin verran parempi, joka todettiin myös useiden pelaajien suusta.

– Puolin ja toisinhan tuo olisi voinut kääntyä, mutta supervuorossa olimme vahvempia. Hennalta upea lyönti siihen paikkaan. Joukkuehenki oli upea, vaikka en tuntenutkaan muita tyttöjä etukäteen sen paremmin, kehui kolmesti kotiuttanut Pauliina Harinen, joka palkittiin Lännen parhaana.

Pesäkarhujen B-tyttöjä ja tänään Lännen tähtisikermää luotsannut Jussi-Pekka Tanskanen.

– Meidän vahva ulkopelimme oli avain voittoon, sillä hallitsimme sitä kautta ottelua etenkin toisella jaksolla. Sisäpelissä olisi pitänyt pystyä se viimeinen niitti antamaan ja yksi tikki enemmän lyömään, pohti Tanskanen toisen jakson osalta.

Idan (Lähde) ja Neean (Mikkola) täydellinen peli antoi meille mahdollisuudet tehdä tilanteita, joten ykköskärjen voidaan sanoa todella toimineen. Annoin tytöille vapauksia ja käskin nauttimaan pelistä, kertoi Tanskanen.

Idän parhaana palkittiin kakkospolttaja Sara-Ella Kemppainen, joka oli luonnollisesti tyytyväinen omaan suoritukseensa.

– Ulkopeli on vahvuuteni ja siinä onnistuin myös tänään. Myös sisäpelissä tuli onnistumisia tiukkoihin paikkoihin, iloitsi Kemppainen.

Tasaista läpi ottelun

Jo heti ottelun avausvuoro tasattiin, kun aluksi Lännen johtoon vei yhteensä kolmesti ottelussa onnistunut parivaljakko Pauliina Harinen – Ida Lähde. Vastaus Idältä tuli Emmi Särkiojan välilyönnillä. Lännen duon onnistuttua uudelleen tasoitti jakson Annika Palon lyödessä Inka Ronkainen.

Harinen-Lähde vastasi myös toisen jakson avausjuoksusta ja johtoa lisäsi Tinja Töyrylän takakenttäpommi. Idän reppuselkään nappasi kuitenkin Maria Kaakinen, joka kavensi kolmanteen vuoroon kolmosrajaleikkeellä ja neljännessä tasoitti jakson lyömällä takaa läpi.

Idän jäätyä supervuoroparin alkuun juoksuitta, oltiin ratkaisu nähdä jo toisen lyöjän kohdalla, kun Neea Mikkola iski kakkospuolelta läpi. Lähteen puolimaraton kotiin päättyi kuitenkin niukkaan paloon. Tilannetta seuranneesta ajolähdöstä saatiin ottelun ratkaisu, kun Henna Suominen iski pallon väliin ja Mikkola syöksyi kotiin.

– Vaikka mitään juoksujuhlaa ei nähty, niin varmasti oli viihdyttävää yleisölle. Kummatkin joukkueet pelasivat hyvin. Tykkään lyödä pieniä ja varsia ja niitä sain onneksi myös lyödä tänään kunnolla, iloitsi Mikkola.

Palkitut:

Kentän paras: Ida Lähde

Itä I : Sara-Ella Kemppainen
Itä II : Roosa Törmänen

Länsi I : Pauliina Harinen
Länsi II : Neea Mikkola

Yleisömäärä: 1348

***

Aarne Puisto
Twitter: @AarnePuisto
aarne.puisto@superpesis.fi