Valitse sivu

Myös Lännen B-pojat nappasivat arvo-otteluvoiton, kun vierasjoukkue vei molemmat jaksot nimiinsä vahvan ulkopelin turvin.

Itä-Länsi 0-2 (1-3, 1-4)

Idän B-pojat myllyttivät peräti 19 kolmostilannetta, mutta Lännen nuorukaiset kestivät hienosti. Vahvasta ulkopelistä erottuivat etenkin edukseen Kankaanpään Mailan etukentän kaksikko, lukkari Joona Lehtinen ja ykkösvahti Joonas Peltomäki.

– Erinomainen ulkopeli lähti Lehtisen vahvasta pelistä etenkin takatilanteissa ja Peltomäki teki kovia suorituksia, joihin kuului muutama tuplapalo, hehkutti Lännen pelinjohtaja Mikko Kivinen.

Myös Idän pelinjohtaja Riku Tolonen antoi tunnustusta Lehtiselle.

– Eihän se meidän poikien jännitystä ainakaan helpottanut, että kaverilla oli tuollainen lukkari, joka sai meidän kotiutukset jäämään piippuun antamalla sopivasti väärää ja puolikorkeaa. Siinä mielessä harvinainen Itä-Länsi, ettemme tehneet ainuttakaan merkkivirhettä, pohti Tolonen.

Lännen ykkönen oli kolmesti kotiuttanut ja kertaalleen juoksun tuonut Ville Keltinkangas.

– Muitakin lyöntejä toki repertuaarista löytyy, mutta tänään mentiin kumuralla ja se riitti. Runsaslukuinen yleisö oli hienosti mukana ja kentällä oli rento tunnelma pelata, fiilisteli Keltinkangas.

Idän parhaana palkittu Matias Litmanen oli tyytyväinen omaan esitykseensä.

– Sisällä tuli hyvin onnistumia, mutta vastaavasti ulkona ei tullut kohti lyöntejä, joten eipä siellä mitenkään loistamaan päässyt. Kolmostilanteissa voitimme selkeästi, joten kaveria olisi pitänyt saada paremmin kotiin, arvioi Litmanen.

Lännen tiivis ulkopeli vesitti Idän kotiutusmaratonin

Avausjaksolla Lännen sankariksi nousi Ville Keltinkangas, joka löi kaksi ensimmäistä juoksua ja toi Eetu Isohannin takakentän pommilla Lännen kolmannen juoksun. Itä onnistui kertaalleen, kun Oskari Lukkarin näpäyksellä Matias Litmanen ennätti kotiin.

Toisella pelipuoliskolla Itä pääsi kuskin paikalle Tuukka Sarkkisen välilyönnillä Samu-Kalle Varosen syöksyessä kotiin. Kelkan käänsi kuitenkin Teemu Utunen, jonka hirmupommi läpäisi keskeltä Idän takakentän 1+2 juoksun arvoisesti. Tuplajuoksua hän pääsi tuulettelemaan Keltinkankaan ottelun kolmannella. Näihin 1-4 lukemiin myös toinen jakso päättyi, kun ottelun viimeiseksi suoritukseksi neljännen tasoivalla jäi Joonas Peltomäen tuplapalo.

– Ensimmäinen kunnon osuma koko pelissä mailaan, joka sitten oli aika hyvä. Pelattiin hyvällä fiiliksellä virheistä välittömättä läpi ottelun, veisteli jo kolmannen B-poikien Itä-Läntensä pelannut Utunen läpilyöntiinsä.

Palkitut:

Kentän paras: Otto Kauppinen

Itä I : Matias Litmanen
Itä II : Konsta Kettunen

Länsi I : Ville Keltinkangas
Länsi II : Teemu Utunen

Yleisömäärä: 2150

***

Aarne Puisto
Twitter: @AarnePuisto
aarne.puisto(ät)superpesis.fi