Valitse sivu

Manse PP:n Ida Lähde pokkasi ansaitusti kentän parhaan pelaajan palkinnon tuotuaan kolme juoksua, kirjattuaan sadan prosentin tehoilla seitsemän kärkilyöntiä ja tehden tukun paloja.

Lännen kärkenä ja ykkösvahtina esiintynyt Ida Lähde ei jännittänyt turhaan arvo-ottelua, mikä poiki loistavat peliesitykset.

– Lähdin pelaamaan rennosti enkä miettinyt liikaa. Supervuorossa saimme yhden juoksun enemmän ja sen verran olimme parempia.

Viime vuoden Naisten Superpesiksen tulokas kuvaa omiksi vahvuuksikseen ulkopelin. Siellä hänen toimintaansa auttavat fyysisyys ja kova heittokäsi.

– En oikeastaan osaa sanoa, mistä se kova heittokäsi on peräisin. Monipuolisesti olen pienestä pitäen treenannut kaikkea ja kiviä tuli aikoinaan viskeltyä. Erikseen en ole siihen panostanut, vaikka pienenä tuli kyllä isän kanssa heiteltyä todella paljon.

Turussa syntynyt lähde palasi jokilaivakaupunkiin Siilinjärvelle tehdyn reissun jälkeen noin viisi vuotta sitten. Manse PP bongasi hänet Mynämäen Vesan Naisten Ykköspesiksen joukkueesta.

– Tampereelta otettiin yhteyttä kaksi kesää sitten ja kysyttiin, haluaisinko heidän rinkiinsä. Unelmani on ollut aina pelata Superpesiksessä, joten eipä tarvinnut pitkään miettiä.

Superpesiksessä sisäpelirooli on jäänyt vielä pieneksi, mutta se ei ole naista haitannut.

– Ulkopeli edellä mennään nyt ja jos sitä parin vuoden sisään pääsisi murtautumaan isommalle tontille sisälläkin. Tänä kesänä toki B-tytöissä olen myös sisäpelissä saanut isosti vastuuta.

Manse PP on tällä hetkellä sarjan piikki paikalla ja tähtäin loppukaudeksi on selvä.

– Mestaruus on tavoitteemme, mutta mennään niin pitkälle kuin päästään. Liikaa ei saa vielä tässä kohtaa miettiä.

***

Aarne Puisto
Twitter: @AarnePuisto
aarne.puisto@superpesis.fi