Valitse sivu

Joensuun Maila esitti kesäkuussa todellisen haasteen miesten Superpesiksen kärkijoukkueille kukistamalla sekä Vimpelin Vedon että Sotkamon Jymyn kotikentällään puhtaasti ja hakemalla vierasvoiton Vimpelistä. Joukkue lähti Itä-Länsi-tauolle 11 ottelun voittoputkessa ja kärsi edellisen tappion 22. toukokuuta Imatran Pallo-Veikoille, joka matkustaa vastavierailulle Joensuuhun tänään tiistaina.

Yksi Joensuun Mailan arvokkaimmista pelaajista on sekä sisällä vaihtajana että ulkona linjassa loistava Ylivieskan Kuulan kasvatti Tuomas Jussila. Vuoden pesäpalloilija 2015 pitää tasonsa illasta toiseen. Kapteeni Jussilan tehot kirjataan kahdeksassa kesäkuun ottelussa lukemin 2+3 lyötyä, 14 tuotua ja 47 kärkilyöntiä. Kuukauden pelaajaksi valittu Jussila palkittiin joukkueensa parhaana kolmesti.

Virpi Hukka vauhditti Kirittärien voittokulkua

Naisten hallitseva Suomen mestari Kirittäret Jyväskylästä lähti kauteen vahvasti muuttuneella kokoonpanolla. Kausi alkoikin kolmella tappiolla, mutta niiden jatkoksi joukkue on napsinut kahdeksan voittoa yhdeksästä ottelusta. Yhtenä vahvan menestyksen johtotähtenä on loistanut kolminkertainen etenijäkuningatar, kärkilyöntitilaston voittaja 2012 ja viime syksynä pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi arvostettu Virpi Hukka. Helsinkiläisen Puna-Mustien kasvatti on kantanut vastuuta ja osoittanut johtajuutta sekä kentällä että sen ulkopuolella. Kuukauden pelaaja merkkautti kesäkuussa tilastoihin tehot 5 lyötyä, 19 tuotua ja 49 kärkilyöntiä upean kopparipelin lisäksi.

Lauantaina Hukka pelasi uransa neljännen naisten Itä-Länsi-ottelun ja sai Idän ykköspalkinnon.

Valinta on sekä Jussilalle että Hukalle uran toinen. Molemmat valittiin edellisen kerran kuukauden pelaajiksi heinäkuussa 2015.

Aiheesta lisää

Pelaajakortti: Tuomas Jussila (xlsx)

Pelaajakortti: Virpi Hukka (xlsx)

Kuukauden pelaajat 2008-2017