Valitse sivu

Itä-Länsi-kansa kokoontui Imatralle heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna. Suomen suosituimmat tähdistöottelut keräsivät Ukonniemen upealle stadionille 14311 katsojaa viikonlopun aikana seuraamaan maailman parhaiden pesäpalloilijoiden edesottamuksia. Järjestäjien lähes vuoden mittainen työ palkittiin, kun tapahtuman juontaja Antero Mertaranta sai lehterit villiintymään miesten Itä-Länsi-ottelussa tasavallan presidentin Sauli Niinistön ja rouva Jenni Haukion seuratessa tapahtumia aitiopaikalta.

Avausheiton kiskaisi sotaveteraani Veli Merentie 14 Itä-Lännen tähtipelaajan Sami Partasen avustamana. Kotipesässä pallon koppasi räpyläänsä kaikkien aikojen pesäpalloilija Toni Kohonen, joka pelasi ennätyksellisen 21. miesten Itä-Länsi-ottelunsa. Ei ole väärin sanoa, että 5029 katsojaa saivat todistaa yhtä vuoden sykähdyttävimmistä urheiluhetkistä.

– Pakko myöntää, viikonlopun huippuhetket saavat vieläkin aikaan kylmiä väreitä. Itä-Lännellä on kunniakas ja arvokas historia, johon kirjoitettiin upea uusi luku Imatralla, Juha Tikkanen Pesäpalloliitosta fiilistelee.

Yhden viikonlopun aikana purkautui samalla mielihyvä kuukausien työstä, joka tuotti tulosta.

– Haluan kiittää ensinnäkin omaa väkeä, Pesäpalloliiton ja Superpesiksen työntekijöitä. Samoin paikalliset – Imatran Pallo-Veikkojen organisaatio, vapaaehtoiset, talkooväki, toimitsijat sekä juniorit ja heidän vanhempansa – tekivät valtavan työn. Tapahtuman järjestämiseen liittyy suuria kokonaisuuksia, mutta myös useita pieniä yksityiskohtia, jotka kaikki pitää hoitaa kunnialla ja huolellisesti. Niissä onnistuttiin, lopputulos oli nähtävissä Imatralla, Tikkanen sanoo.

– Itä-Lännen budjetti nousi lähes 300 000 euroon, talkooväkeä tarvittiin lähes 200 henkilöä, yhteistyökumppanuuksia hankittiin viitisenkymmentä, kutsuvieraita saapui paikalle jopa 500, tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio kunnioittivat tapahtumaa läsnäolollaan. Tunnusluvut ovat vahvoja ja kertovat arvo-ottelutapahtuman merkityksestä koko pesäpalloliikkeelle. Näitä seikkoja ei pidä unohtaa, kun tapahtuman uudistamista mietitään tulevaisuudessa, Tikkanen huomauttaa.

Yhteistyökumppanit tekivät omalta osaltaan mahdolliseksi laadukkaat tapahtumajärjestelyt.

– Suuri kiitos kaikille. Saimme mahtavan joukon vastuullisia kumppaneita mukaan rakentamaan Suomen suosituinta tähdistöottelutapahtumaa. Imatran kaupunki oli alkuvalmisteluista lähtien merkittävä kumppani varmistamaan järjestelyiden toimivuus ja hulppeiden olosuhteiden rakentaminen. Etelä-Karjalan Liitto mahdollisti maksuttoman sisäänpääsyn yleisölle perjantain nuorten päivään ja monipuolisen oheisohjelmatarjonnan. Kokemus oli varmasti upea myös joukkueille, jotka saivat näyttää osaamistaan suurelle katsojajoukolle (2613 katsojaa), Tikkanen iloitsee.

Kokonaiskatsojamäärällä (14311) mitaten Imatran Itä-Lännestä tuli 2010-luvun suosituin arvo-ottelutapahtuma toistaiseksi. Lukema tuo hymyn huulille, mutta Tikkanen ei pistäisi pahakseen uutta ennätystä heti ensi vuonna Joensuussa 29.6.-1.7.2018.

– Katsojat tekevät tapahtuman. Kiitos kaikille ja mielellään kuulemme näkemyksiänne esimerkiksi katsojakyselyn kautta. Itä-Länsi-karavaani jatkaa ensi vuonna kautta aikain ensimmäisen kerran Joensuuhun juhannuksen jälkeisenä viikonloppuna. Jos Joensuun Mailan edustajia on uskominen, silloin laitetaan jälleen pykälää paremmaksi. Itä-Länsi elää ja voi hyvin.

Aiheesta lisää

Kuvagalleriassa Itä-Länsi-fiilistelyä

Itä-Länsi Joensuussa 29.6.-1.7.2018

Sauli Niinistö: ”Pesäpallo lähellä suomalaisten sydäntä”

Itä-Lännessä tilastosaavutuksia historian lehdille