Valitse sivu

Siilinjärven Pesis on vahvasti matkalla kohti miesten Superpesistä, jos alkukauden peliesityksistä Ykköspesiksessä vedetään johtopäätöksiä. 13 ottelusta joukkue on napsinut yhtä monta voittoa ja kärsinyt vain kaksi pistemenetystä. Ykköspelaajana on loistanut lähes käsittämättömillä tehoilla juoksuja iskenyt Kimmo Lukkari, joka valitaan historiallisesti toisen kerran peräjälkeen kuukauden pelaajaksi.

Tähtäimessä on yhä jopa miesten Ykköspesiksen kautta aikain lyötyjen ennätys. Kajaanin Pallokerhon kasvatti on iskenyt 13 otteluun 8+53 juoksua, mikä tekisi samalla tahdilla koko kauden lukemiksi 113 lyötyä. Haapajärven Pesä-Kiilojen Juha Kalajanniska pommitti hurjat 11+116 juoksua kaudella 2001.

Kesäkuussa Kimmo Lukkari merkkautti kahdeksassa ottelussa tilastoihin 4+26 lyötyä, 5 tuotua ja 47 kärkilyöntiä sekä pokkasi kolmesti joukkueensa ykköspalkinnon.

Tahkon Leidien lyöjätykki Pauliina Harinen kuukauden pelaajaksi

Naisten Ykköspesiksessä Hyvinkään Tahko jatkoi pirteitä otteitaan sarjakärjessä, vaikka Mynämäen Vesa yllättikin ennakkosuosikin kotikentällään puhtaalla voitolla. Tahkon sarjajohto on kuitenkin kuusi pistettä ennen Jalasjärven Jalasta.

Joukkueen luottopelaajiin lukeutuu lyöjä- ja tehotilastojen ykkösnimi, naisten Ykköspesiksen kesäkuun pelaajaksi valittu Pauliina Harinen. Järvenpääläislähtöinen Harinen nakutti seitsemään otteluun 2+28 lyötyä ja 44 kärkilyöntiä, toi 12 juoksua sekä ansaitsi kolmesti joukkueen parhaan pelaajan pystin.

Valinta kuukauden pelaajaksi on B-tyttöjen arvo-ottelussa Imatralla Lännen parhaana palkitulle Pauliina Hariselle uran ensimmäinen.

Aiheesta lisää

Kuukauden pelaajat 2008-2017

Tahkon Leidit Instagramissa

Siilinjärven Pesis Instagramissa