Valitse sivu

Tämän vuoden Vimpeli-palkinto on päätetty myöntää pitkäaikaiselle pesäpallovaikuttajalle Arto Luomalle. – Valtakunnallisesti merkittävimmän työn Luoma on tehnyt Pesäpalloliiton liittojohtokunnan jäsenenä oltuaan päättävässä roolissa ennätykselliset 18 vuotta, palkintoraati toteaa.

Tänä vuonna palkintoraadissa olivat Arto Ojaniemi Pesäpalloliitosta, Veikko Lahtinen Kirittäristä Jyväskylästä, Tuomo Hovila Vimpelin Vedosta ja puheenjohtajana Matti Lehto Vimpelin Vedosta.

Palkintoraadin perustelut

Arto Luoma on ollut pesäpallourallaan lähes jokaisessa mahdollisessa roolissa lajin parissa. Valtakunnallisesti merkittävimmän työn Luoma on tehnyt Pesäpalloliiton liittojohtokunnan jäsenenä. Hän oli päättävässä roolissa ennätykselliset 18 vuotta (2000-17), joista liiton varapuheenjohtajana peräti 16 vuotta. Näiden vuosien aikana pesäpallo nousi uudelleen ansaitsemaansa asemaan suomalaisessa liikuntakulttuurissa. Tinkimättömänä periaatteiden noudattajana tunnetuksi tullut Luoma on urallaan toiminut myös lajimme valta-alueen, Pohjanmaan Pesiksen, ensimmäisenä puheenjohtajana. Koko pesäpalloliike haluaa tällä Vimpeli-palkinnolla kiittää Arto Luomaa pyyteettömästä ja erinomaisesta työstä lajimme eteen.

Kuvanveistäjä Kari Ovaska, joka on tehnyt mm. Vimpelin pesäpalloilijapatsaan, on lahjoittanut Vimpelin Vedolle pesäpalloilijapatsaan pienoisjäljennöksen. Tämä pienoisjäljennös annetaan vuosittain Itä-Länsi-tapahtuman yhteydessä kiertopalkintona yhteisölle, yritykselle tai yksityiselle henkilölle, jonka katsotaan merkittävällä tavalla tukeneen tai tehneen työtä pesäpalloilun hyväksi. Palkintoraadin ovat muodostaneet Vimpelin Vedon, Pesäpalloliiton sekä edellisen vuoden miesten ja naisten Superpesiksen voittajajoukkueiden edustajat.