Valitse sivu

Ruutu Urheilun katsojat saivat nähdä tapahtumientäyteisen trillerin lauantai-iltana, kun Oulun Lippo Pesis kukisti kotikentällään Raksilassa Alajärven Ankkurit 2-1 (6-5, 1-7, 3-2). Kotijoukkueen Marko Pelkonen juhli voiton lisäksi henkilökohtaisestikin. Muhoksen Pallo-Salamien kasvatin kolmesta tikistä ensimmäinen merkittiin historian kirjoihin uran 500. lyötynä juoksuna Superpesiksen runkosarjassa.

Kautta aikain vain 24 pelaajaa on yltänyt vastaavaan saavutukseen. Pelkonen on kunnostautunut myös vaarallisena läpilyöjänä ja kiertänyt urallaan kunniajuoksun 40 kertaa.

Kaksinkertainen Itä-Länsi-pelaaja kuuluu pesäpalloaiheisten tietokilpailujen vakiovastauksiin, kun kysytään nuorinta pääsarjapelaajaa kautta aikain. Oikea vastaus ei siis ole esimerkiksi Vimpelin Vedon Perttu Ruuska, eikä Kiteen Pallo -90:n Hannes Pekkinen. Pelkonen pelasi ensimmäisen miesten superpesisottelunsa vain 14-vuotiaana kaudella 1999.

Aiheesta lisää

Pelkosen juhlalyönti Ruutu Urheilun juoksukoosteessa

”Hän on kaikkien aikojen nuorin superpesispelaaja”

Pöytäkirja Hamina-Oulu-ottelusta 1.8.1999 (pesistulokset.fi)