Valitse sivu

Kaikkien aikojen pesäpalloilija, Nelosen Supertähdet-ohjelmasta tuttu Toni Kohonen on valittu Superpesiksen kuukauden pelaajaksi. Toukokuun parhaan pelaajan titteli tietää suoraa valintaa miesten Itä-Länsi-otteluun, joka pelataan osana Suomi 100 -juhlallisuuksia Imatralla sunnuntaina 2.7.

Valinta Itä-Länteen on 41-vuotiaalle Kohoselle ennätyksellisesti uran 21:s. Seuraavina tilastossa tulevat pesäpallolegendat Eino Kaakkolahti ja Mauri Pyhälahti, jotka ovat pelanneet 16 kertaa miesten Itä-Länsi-ottelussa.

Sotkamon Jymyä nykyään edustava Kiteen Pallo -90:n kasvatti on pesispörssin ykkösnimi ja kaikkien aikojen ottelutilaston kärki. Takana on 663 Superpesiksen runkosarjan ottelua, joista ensimmäisen Kohonen pelasi yhdeksän vuoroparin aikakaudella 2.5.1993. Vuoden lukkarin tittelin Kohonen on pokannut ennätyksellisesti peräti 13 kertaa.

Seuraava rajapyykki siintää jo näköpiirissä. Kaikkien aikojen kärkilyöntitilastoa johtaa Kiteen Pasi Pirinen 3001 onnistumisellaan, kun kakkospaikalla keikkuvan Kohosen lukema on 2955. Vuoden pesäpalloilijaksi Kohonen on valittu kolmesti (2001, 2005 ja 2014). Vastaavaan on yltänyt vain Jussi Kiikeri 1955-56 ja 1960.

26. peräkkäisen kautensa miesten Superpesiksessä Kohonen aloitti eksoottisesti Espanjan Fuengirolassa ja vakuuttavasti. Vahvan lukkaripelin lisäksi seitsemän ottelun sisäpelitehot kirjataan lukemin 11 lyötyä, 4 tuotua ja 39 kärkilyöntiä. Kotiutuksissa Kohonen on onnistunut 91,7 prosentin varmuudella.

Senni Sallinen uransa ensimmäiseen naisten Itä-Länsi-otteluun

Naisten Superpesiksen kuukauden pelaajaksi on valittu todellinen läpimurtopelaaja. Yksi tamperelaisen Manse PP:n vahvan alkukauden tekijöistä on lukkari Senni Sallinen, jonka työskentely lautasen äärellä on vakuuttanut. Manse PP:n kentästä lyötiin toukokuussa keskimäärin vain 2,4 juoksua ottelua kohden.

Seitsemässä ottelussa Viinijärven Urheilijoiden kasvatti palkittiin kolmesti joukkueensa parhaana ja kerran kakkosena. Sisäpelissä tilastoihin kirjattiin 9 lyötyä, 2 tuotua ja 20 kärkilyöntiä.

Toukokuun parhaaksi valittu pelaaja nimetään suoraan naisten Itä-Länsi-otteluun. Arvo-otteluvalinta on Senni Salliselle uran ensimmäisen aikuisten sarjoissa.

Aiheesta lisää

Itä-Länsi Imatralla 30.6.-2.7.

Itä-Länsi-liput myy Ticketmaster Suomi

Itä-Länsi-yleisöäänestys käynnissä