Valitse sivu

Naisten Superpesiksen kaikkien aikojen lyöjäkuningatar, nykyisin Lapuan Virkiässä joukkueenjohtajana toimiva Pesäpalloliiton liittojohtokunnan jäsen Tanja Vehniäinen vieraili Loton suorassa lähetyksessä MTV3-kanavalla lauantai-iltana. Vehniäinen käynnisti lottokoneen, kun tarjolla oli kaikkien aikojen suurin potti, peräti 14,2 miljoonaa euroa.

Lähetyksessä vierailtiin Lapualla, Lukkarilan pesäpallostadionilla. Pesäpalloliiton Juha Kuoppala kertoi seurakehittäjien toimenkuvasta ja toiminta-ajatuksesta. Seuran markkinoinnista vastaava Timo Kankaanpää kiitteli parantuneita puitteita ja kenttäolosuhteita.

Vehniäisen mukaan Lapualla ja pesäpallon ympärillä on paljon ilonaiheita.

– Positiivista pöhinää on aistittavissa. Paljon jälkipolvea on tulossa, pesiskoulut ja junioripesis pyörivät hyvällä sykkeellä. Samalla seura (Lapuan Virkiä) viettää 110-vuotisjuhlavuottaan, Vehniäinen kertoi.

Pesäpallokausi on päässyt hyvään vauhtiin. Edessä on hienoja tapahtumia ja huippuhetkiä.

– Sarjapelien lisäksi on tulossa kaikenlaista kivaa. Tulevalla viikolla (tiistaina) pelataan Liitto-Lehdistö-ottelu, jota kovasti odotetaan Lapualla. Heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna on Imatralla Itä-Länsi-tapahtuma. Sitten tietysti finaalit, joita jokainen aina odottaa, Vehniäinen iloitsi.

Ainoastaan yksi pelattu rivi täsmäsi täysin yhteen lottokoneen arpomien numeroiden kanssa. Myöhemmin voittajaksi selvisi 50 osuuden porukka, jonka jokainen pelaaja voittaa 284 000 euroa. Historiallista oli sekin, että 6+1 oikein -tuloksella voitti suuremman summan kuin yksi osuus ennätyspotista. Savonlinnassa pelannut onnekas yksi pelaaja kuittaa 305 000 euroa.

Pesäpalloliitto saa tukea toimintaansa veikkausvoittovaroista. Veikkauksen pelien tuotoista jaetaan avustuksia lähes miljardi euroa vuodessa kaikkien Suomessa asuvien hyväksi.

Aiheesta lisää

Katsomo: Lotto-lähetyksessä keskusteltiin pesäpallosta

Liitto-Lehdistö-ottelu Lapualla tiistaina

Mihin Veikkauksen pelien tuotto käytetään?