Valitse sivu

Idän ja Lännen joukkueet on valittu Imatralla sunnuntaina 2.7. pelattavaan pesäpallon arvo-otteluun. Ennen järjestyksessään 83. miesten Itä-Länsi-ottelua voitot ovat tasan 36-36. Valitsijat Olli Lehtola (Itä) ja Aleksi Mäkelä (Länsi) painottivat sekä kokemusta että uudistumista. Viidellä pelaajalla on historiaa yhteensä 72 Itä-Lännen edestä, mutta vastapainoksi joukkueissa on mukana kuusi ensikertalaista.

Omilla kymmenluvuillaan on kaikkien aikojen pesäpalloilija, Nelosen Supertähdet-ohjelmasta tuttu Sotkamon Jymyn Toni Kohonen. Kiteen Pallo -90:n kasvatti valmistautuu jo uransa 21. Itä-Länsi-otteluun, kun toiseksi eniten edustuksia on lajin legendoilla Eino Kaakkolahdella ja Mauri Pyhälahdella, 16.

Vimpelin Vedon Sami Haapakoski (14 Itä-Länttä) ja Henri Puputti (13) sekä Kiteen Pallo -90:n Sami Partanen (14) ovat tuttuja kasvoja 2000-luvun arvo-otteluista. Sotkamon Jymyn Roope Korhonen oli loukkaantuneena kaudella 2013 ja sairastui viime vuonna tähdistöotteluiden alla, mutta pelaa nyt Imatralla 10. Itä-Läntensä.

Pidemmän tauon jälkeen arvo-otteluun tekevät paluun Joensuun Mailan Lauri Kivinen, Kouvolan Pallonlyöjien Matti Latvala ja Alajärven Ankkureiden Aki Orava.

Vimpelin vasta 16-vuotias Perttu Ruuska debytoi miesten arvo-ottelussa kaikkien aikojen nuorimpana pelaajana. Muut ensikertalaiset ovat Kempeleen Kirin Jani Lassila, Kouvolan Pallonlyöjien Teemu Nurmio, Koskenkorvan Urheilijoiden Petrus Puputti, Seinäjoen JymyJussien Tuomas Raunio sekä Imatran Pallo-Veikkojen Lauri Rönkkö, jonka lisäksi kotikentällään pääsee Itä-Länsi-tunnelmaa maistamaan Lauri Kaartokallio.

Idän joukkueessa on vain neljä pelaajaa viime vuoden arvo-ottelujoukkueesta. Lännen puolella uusia pelaajia on saman verran.

Hallasuo ja Lilja jälleen arvo-otteluun

Itä-Länsi-tapahtuman avaa Imatralla A-poikien 60. juhlaottelu perjantaina 30.6. Etelä-Karjalan Liitto mahdollistaa kaikille katsojille pääsyliput tapahtumaan, joka tarjoaa itse ottelun lisäksi monipuolista ohjelmaa erityisesti lapsille ja perheille. Itä on A-poikien arvo-otteluhistoriassa niskan päällä voitoin 31-27 (yksi tasapeli).

Seinäjoen JymyJussien Markus Hallasuo ja Kankaanpään Mailan Topias Lilja ovat jo viidennen kerran mukana tähdistöotteluviikonlopussa. Kolmannen A-poikien Itä-Läntensä pelaavat myös Kankaanpään Ville-Veikko Olli ja Kiteen Pallo -90:n Hannes Pekkinen. Mukana on peräti 16 A-poikien Itä-Lännen ensikertalaista.

Millenniaalit alkavat vallata paikkoja B-poikien arvo-ottelusta. Vuonna 2000 syntyneistä Idän joukkueeseen valittiin helsinkiläisen Puna-Mustien Totti Nikula sekä Lännen joukkueeseen Elmeri Anttila (Vimpelin Veto), Eetu Isohanni (Kannuksen Ura/Ylivieskan Kuula), Eemeli Jaakkola (Seinäjoen Maila-Jussit) ja Elmeri Lieto (Seinäjoen JymyJussit).

Kolmannen B-poikien Itä-Läntensä pelaavat Imatralla miesten Superpesiksestäkin tutut Kankaanpään Mailan Teemu Utunen sekä Joensuun Mailan ja Kiteen Pallo -90:n Samu-Kalle Varonen.

Aiheesta lisää

Itä-Länsi Imatralla 30.6.-2.7.

Itä-Länsi-liput myy Ticketmaster Suomi

Liitteet