Valitse sivu

Liikuntatieteiden kandidaatti, maisteriksi Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisessä tiedekunnassa opiskeleva Sara Heimonen on aloittanut työharjoittelijana Pesäpalloliitossa. Heimosen vastuulle kuuluvat lähinnä taloushallinnon tehtävät ja Imatran Itä-Länsi-tapahtuman järjestelyt.

Seinäjoen Maila-Jussien kasvatilla on vahva lajitausta. Heimonen aloitti pesäpallon 9-vuotiaana ja saavutti kolme SM-mitalia juniori-ikäluokissa. Petojussien B-tyttöjen mukana Heimonen oli voittamassa SM-kultaa 2009, Ylistaron Kilpa-Veljien C-tyttöjen mukana SM-hopeaa 2010 ja Seinäjoen Maila-Jussien B-tyttöjen mukana SM-pronssia 2013.

Tämän jälkeen yliopisto-opinnot veivät mennessään. Yksi uran huippuhetkistä osui vielä kohdalle arvo-otteluvalinnan muodossa kaudella 2013, kun Lännen B-tyttöjen nimekäs joukkue kukisti Idän Hyvinkäällä 0-2 (0-1, 1-3).

– Oma pelaajaura päättyi, kun yliopisto-opinnot alkoivat 2013. Pesäpallon parissa olen kuitenkin edelleen aktiivisesti valmentajan roolissa. Pesäpallo on myös vahvasti mukana suvussa. Serkkuni Janne voitti Vimpelin Vedossa Suomen mestaruuden viime syksynä, Heimonen kertoo.

Liikunnan yhteiskuntatieteiden opinnot koostuvat muun muassa liikuntasosiologian, liikunta- ja vapaa-aikahallinnon, liikunnan ja urheilun kansalaistoimintojen sekä liikuntasuunnittelun ja -johtamisen tehtäväalueista. Heimosen tavoitteena on valmistua maisteriksi keväällä 2018. Opintoihin kuuluu työharjoittelu Pesäpalloliitossa ajalla 8.5.-4.8.

– Olen iloinen, että pääsen tekemään opintoihini kuuluvan työharjoittelun juuri Pesäpalloliitossa. Ensimmäinen kuukausi töissä on mennyt nopeasti. Työtehtävät ovat olleet mielenkiintoisia, ja odotan erityisesti ensimmäistä Itä-Länttä järjestäjän roolissa. On varmasti hyödyllinen kokemus päästä näkemään, mitä kaikkea suuren urheilutapahtuman järjestäminen vaatii, Heimonen kiittelee.

Pesäpalloliiton talousassistentti Merja Ahokas on töistä vapaalla 10.6.-9.8. Tänä aikana Sara Heimosen tavoittaa puhelimitse numerosta 044 336 6224 ja sähköpostilla sara.heimonen(ät)pesis.fi.

Aiheesta lisää

Pesäpalloliiton yhteystiedot