Valitse sivu

Moni pesäpalloilija on innoissaan juhannuksen alkamisesta. Tiiviin pelitahdin keskelle jää vapaa viikonloppu rentoutumiseen ja laatuajan viettämiseen läheisten kanssa.

En olisi kuitenkaan niin varma. Aika rankalta tämä tuntuu, kun vielä Itä-Länsikin on viikon päästä Imatralla. Pitänee varata riittävästi juhannussimaa kylmäkaappiin.

Suomen suosituimmat tähdistömatsit tosiaan pelataan Imatran Ukonniemessä 30.6.-2.7. Kaikki ennusmerkit viittaavat huikeaan viikonloppuun niin kentällä kuin sen ulkopuolella Saimaan luonnonkauniissa maisemissa, joissa voisi viettää ehkä jopa päivän ilman pesistäkin – no, ainakin muutaman tunnin.

Sitä vaan en ymmärrä, että katetut katsomot on myyty täyteen. Missä te tyypit meinaatte ottaa aurinkoa? Vai sanoiko joku, että anniskelualue on sijoitettu kakkospesän jatkeelle? Sieltähän sitä on kiva kommentoida peliä nasevasti.

Jokohan sitä vihdoin pääsisi käyttämään #seksihelle-hashtagia? Kuka mahtaa ehtiä ensimmäisenä, kun mediaa on sen verran mukavasti tulossa paikan päälle. Imatralle tuo häsäri sopisikin, kun Riitta Uosukainen ja ”Liehuva liekinvarsi” aiheuttivat kohun jo 20 vuotta sitten. Silloin ei sosiaalista mediaa tunnettu, mutta ”sitä naimisen loisketta” päätyi otsikoihin.

Paikasta toiseen liikkuminen on tehty Imatralla helpoksi. En nyt välttämättä tarkoita Imatranajojen tyyliä, siirretään se viikkoa myöhemmäksi. Sen sijaan bussi on stressitön ja täysin ilmainen vaihtoehto. Bonuksena et joudu Imatraa pidemmälle, vaikka nukahtaisit. Tämäkin on syytä ottaa huomioon, kun rajaleikkurikin saattaa karata vain muutaman kilometrin päässä sijaitsevaan Svetogorskiin.

Perjantaina muuten Itä-Lännessä esiintyy Sari Kaasinen. Älä ymmärrä väärin, kyseessä ei ole Go 90’s –festareiden pääesiintyjä, vaikka Värttinä-luuta alkoi kolottaakin. Kaikki lapset kannattaa tuoda stadionille perjantaina, kun luvassa on Kaasisen johdolla paljon perheille räätälöityä ohjelmaa ja ilmainen sisäänpääsy Etelä-Karjalan Liiton mahdollistamana.

Itse ysärifestareille ehtii ottelutapahtumien jälkeenkin perjantaina ja lauantaina. Tule fiilistelemään teiniaikoja, kun Raptorin tahtiin vedeltiin hitaita. Varsinkin lauantain meno on ihan 2 Unlimited! Jos et usko, katso vaikka Sami ”Eko” Partasen tyylinäyte superpesisottelusta.

Itä-Lännessä keskiössä ovat tietysti itse pääosien esittäjät eli pelaajat ja joukkueet. Itä-Länsi-yhtymässäkin tämä on huomioitu. Jokaisessa joukkueessahan pitää ainakin olla oma lääkäri, fyssari, hieroja ja kokki. Viimeksi mainittu rooli on ulkoistettu miesten Lännen joukkueessa Henri Puputille, jolla on tehtävästä aiempiakin näyttöjä.

Vakavasti puhuen miesten arvo-ottelussa odottaa hieno hetki. Kaikkien aikojen nuorin ja kokenein Itä-Länsi-pelaaja ovat vastakkain, Perttu Ruuska Lännen joukkueessa ja Toni Kohonen Idän joukkueessa. Saavu siis sunnuntaina hyvissä ajoin stadionille, ettei takuuvarma ”kodak moment” mene ohi.

On siellä meitä muitakin. Minä, sinä ja sitten muun muassa eräs Niinistön Sale. Veteraanit tuovat paikan päälle arvokkaasti Ford Finland ja Lappeenrannan Auto-Kilta. Tapahtuman ohjeissa muuten sanottiin, ettei lemmikkieläimiä saa tuoda stadionin sisäpuolelle. Saa nähdä, tekeekö maailman trendi-ilmiöksi noussut Lennu-koira poikkeuksen.

Tunnetuimmaksi imatralaiseksi nousi kolme vuotta sitten muuan Antsku Putouksesta. Vieläkö muistatte? Käy se tietysti niinkin, että kaupungin suosituin julkkis on näyttelijä Jussi Vatanen imatralaisen kotirouvan vaatteissa. – Mie romahan. Tääl on ihan hitokseen porukkaa!

Se pitää takuulla paikkansa, joka kannattaa varmistaa etukäteen. Kiinnostus Itä-Länttä kohtaan on ollut huikaisevaa alkukauden koleiden kelien jälkeen. Opettele siis yhden sanan verran kolmatta kotimaista ja kirjoita selaimesi osoiteriville Ticketmaster (Suomi).

– Mut miu ukko hävis.

Anstku, suunta Ticketmasterin sivuille ja Imatralle 30.6.-2.7. Matsithan pelataan luonnonkauniilla alueella Ukon-niemessä! Tsekkaa lisätiedot www.ita-lansi.fi.

Antti Kallio
antti.kallio(ät)pesis.fi