Valitse sivu

Pelaajavalinnat pesäpallon naisten Liitto-Lehdistö-otteluun Lapualla 20.6. on julkaistu. Pesäkarhujen (Pori) Henna Juka, Kirittärien (Jyväskylä) Emma Sallinen sekä Manse PP:n (Tampere) Henna Peltokangas ja Senni Sallinen pelaavat uran ensimmäisessä arvo-ottelussaan naisten tasolla. Liitto-Lehdistö-ottelun ensikertalaisia ovat edellä mainittujen lisäksi Mansen Mira Kolehmainen, Pesäkarhujen Aino-Kaisa Mantere ja Rauman Lukon Eeva Mäki-Maukola.

96-syntyneet Lapuan Virkiän Janette Lepistö ja lappeenrantalaisen Pesä Ysien Noora Patrikainen debytoivat Superpesiksessä kaudella 2014. Siitä lähtien molemmat ovat esiintyneet joka vuosi arvo-otteluissa, niin nytkin. Lepistölle arvo-otteluvalinta on jo uran kuudes aikuisten tasolla.

Kokemustakin joukkueista löytyy. Virkiän Paula Saloranta pelaa kotikentällään jo 11. aikuisten arvo-ottelunsa, saman seuran Emmi Viitalalle ja Kirittärien Marjukka Urpelaiselle kutsu on uran 10:s.

Valinnat aloitti Liitto ja uransa viime syksyn Suomen mestaruuteen päättänyt Kira Andersson kolmella nimellä. Tämän jälkeen vuoron sai Lehdistön valitsija, Pohjalaisen ja Ilkan yhteisen urheilutoimituksen esimies Minna Kallasvuo. Kolmen erissä jatkettiin, kunnes molempiin joukkueisiin oli nimetty 12 pelaajaa.

Tehtävä ei ollut helppo, sillä useammallekin pelipaikalle riitti kilpailua.

– Toimittajana minulle tavallista on pelipaikka-ajattelu, kun seuraan otteluita. Silloin pelinjohtaja on jo muurannut taktiikan ja miettinyt roolituksen. Valitsijana haasteen tuottivat sisä- ja ulkopeliroolin yhdistäminen. Kiitos pelinjohtajaksi valitulle Sami Österlundille, joka antoi hyvät evästykset valintatilanteeseen, Kallasvuo kertoo.

– Tarvittiin esimerkiksi arvo-ottelutasoinen etukenttäpelaaja, jolla olisi mahdollisimman paljon käyttöä myös sisäpelissä. Ylättävän moni lukkarikin oli valintatilanteessa lähes samalla viivalla, vaikka alkuasetelmat tuntuivat selkeiltä, Kallasvuo kuvailee.

Naisten Liitto-Lehdistö-ottelu pelataan Lapualla tiistaina 20.6. kello 18. Kautta aikain 12 kohtaamisen jälkeen Liitto on niskan päällä voitoin 9-3 ja juoksuin 101-53.

Aiheesta lisää

Liitto-Lehdistö-joukkueet ja -tuomarit 2017