Valitse sivu

Länsi on voittanut naisten arvo-ottelun kuudella edellisellä kaudella. Haaste on tälläkin kertaa kova Idälle, joka tavoittelee asetelman kääntämistä kotikentällään Imatralla lauantaina 1.7. Idän uudesta joukkueesta Oulun Lipottarista saavat arvo-ottelukutsun ensikertalaiset, vasta 17-vuotias Ella Korpela ja lyöjäjokeri Juulia Salonen sekä viime kaudella Ykköspesiksestä kahteen arvo-otteluun valittu superpelaaja Emilia Linna.

Kokeneet vastuunkantajat ovat viime syksyn Suomen mestareita jyväskyläläisen Kirittärien joukkueesta. Hallitseva vuoden naispesäpalloilija Emma Nieminen, etenijäkuningatar Virpi Hukka, jo kahdeksannen Itä-Läntensä pelaava Marjukka Urpelainen sekä Pesä Ysien paitaan Lappeenrantaan siirtynyt vuoden lukkari Noora Patrikainen ovat loistaneet tälläkin kaudella.

Ensikertalaisia ovat Idän joukkueessa Korpelan ja Salosen lisäksi myös Kajaanin Pallokerhon Laura Karjalainen sekä Kirittärien Mari Mantsinen ja yleisöäänestyksen voittanut Iina Valkeejärvi. Lännen puolella porilaisen Pesäkarhujen Henna Juka sekä tamperelaisen Manse PP:n Henna Peltokangas ja Senni Sallinen pelaavat ensi kertaa naisten arvo-ottelussa.

Länsi voi nojata myös kokeneisiin vastuunkantajiin. Lapuan Virkiän Emmi Viitala pelaa jo seitsemättä ja Saija-Maria Saari viidettä kertaa Itä-Lännessä. Janette Lepistö on ollut kaudesta 2014 alkaneella pääsarjaurallaan mukana kaikissa arvo-otteluissa (tänä vuonna neljäs Itä-Länsi ja kolmas Liitto-Lehdistö).

Naisten Itä-Länsi-otteluita on pelattu kaudesta 1961 lähtien. Voitot ovat kääntyneet Lännen hyväksi 25-27.

Itä uusiutuneella joukkueella B-tyttöjen otteluun

Kaksi edellistä B-tyttöjen arvo-ottelua voittanut Itä marssittaa Ukonniemen stadionille uudistuneen joukkueen. Mukana on peräti 10 ensikertalaista. Monet heistä ovat kuitenkin jo lunastaneet paikkansa vastuullisissa rooleissa naistenkin Superpesiksessä, kuten Oulun Lipottarien Anna Hemmilä, Elina Kärsämä ja Roosa Törmänen sekä Kempeleen Kirin Sara-Ella Kemppainen.

Lännen puolella arvo-otteluviikonloppujen kävijöitä on enemmän. Lapuan Virkiän Neea Mikkola, Hyvinkään Tahkon Titta Siilin, Seinäjoen Maila-Jussien Silja Syrjälä ja porilaisen Pesäkarhujen Minttu Vettenranta pelaavat jo kolmannen B-tyttöjen Itä-Läntensä.

Kautta aikain voitot ovat selkeästi Lännen hyväksi 13-26. Itä on kuitenkin vienyt nimiinsä kaksi edellistä B-tyttöjen kohtaamista.

Suomen suosituimmat tähdistöottelut, pesäpallon Itä-Lännet, pelataan Imatralla Ukonniemen stadionilla 30.6.-2.7.  Tapahtuman avaavat A-pojat perjantaina, naisten päivänä pelaavat B-tytöt ja naiset lauantaina. Viikonlopun huipentavat B-poikien ja miesten arvo-ottelut sunnuntaina.

Aiheesta lisää

Miesten, A-poikien ja B-poikien Itä-Länsi-valinnat

Itä-Länsi Imatralla 30.6.-2.7.

Itä-Länsi-liput myy Ticketmaster Suomi

Liitteet