Valitse sivu

Pesäpallohistorian 13. naisten Liitto-Lehdistö-ottelu pelataan Lapualla tiistaina. Valitsijat, Liiton Kira Andersson ja Lehdistön Minna Kallasvuo, ovat nimenneet tähtisikermät esittämään iloista urheiluviihdettä katsojille Lukkarilan pesäpallostadionilla sekä VeikkausTV:ssä. Tapahtuma on osa Lapuan Virkiän 110-vuotisjuhlallisuuksia.

Kotikentällään arvo-ottelutunnelmaan pääsevät neljä pelaajaa sekä pelinjohtajat Jukka Liikala ja Tero Viinamäki. Joukkueensa kapteeni Saija-Maria Saari on pelannut kasvattajaseurassaan Virkiässä koko pääsarjauransa ajan kaudesta 2005 lähtien. Ilkan pesisstudiossa vieraillut Saari toivoo yleisöönmenevää ja iloista pesäpalloa.

– Odotan vaiherikasta peliä, jota pelaajien on mukava pelata ja yleisön mukava seurata. Pelaajavalinnat mahdollistavat sisäpelin aloittamisen mistä kohdasta tahansa. Pelinjohdollisesti herkullinen tilanne, Saari sanoo.

Liitto-Lehdistö-ottelussa on täysin omanlaisiaan elementtejä, joita ei muualla koeta. Yksi niistä tuo joukkueen pelaajat toisiaan vastaan.

– Mulle se on ollut haastavaa, Saari myöntää.

– Viinijärvellä itse olin Kylä-Kausen Ennin kanssa Lehdistön puolella ja mahtoiko meiltä olla viisi pelaajaa Liiton puolella ja myös pelinjohto. Silloin oli tosi haastava tilanne. Sen jälkeen jako on ollut vähän tasaisempi. Ei se inhottava tunne ole, mutta erikoinen tilanne käsitellä. Oman joukkueen pelaajia en lähde erityisesti haastamaan, ehkä ratkaisuja etsii mieluummin jostain muualta, Saari jatkaa.

Ennen tiistain ottelua voitot ovat Liitolle 9-3 ja juoksut 101-53.

Naisten Liitto-Lehdistö-ottelu pelataan Lukkarilan pesäpallostadionilla Lapualla (Urheilukatu 2, 62100 Lapua, kartta) tiistaina 20.6. kello 18. Lippuja myydään portilta hintaan 11 € (alennusryhmät 8 €). Alle 18-vuotiaille sisäänpääsy on ilmainen.

Aiheesta lisää

Saija-Maria Saari Ilkan pesisstudion vieraana

Lapuan Sanomat: ”Yhteispeli ratkaisee voittajan”

Liity Liitto-Lehdistön Facebook-tapahtumaan

Lapuan Virkiän kotisivut

Liitto-Lehdistö-joukkueet 2017