Valitse sivu

804 katsojaa saivat todistaa hienoa arvo-ottelutapahtumaa Lapualla, kun Lehdistö voitti Liiton 0-1 (1-4, 2-2) historian 13. arvo-ottelussa. Yleisölle paikan päällä Lukkarilan pesäpallostadionilla sekä VeikkausTV:n seuraajille tarjoiltiin aktiivista peliä ja runsaasti kolmostilanteita. Tauolla koettiin kylmiä väreitä, kun Lapuan Virkiän mestarit eri vuosikymmeniltä esittäytyivät.

Avausjakson huippuhetkiksi nousivat läpilyönnit. Virpi Hukka juhli ensin kunniajuoksua iskemällä komeasti kolmosluukusta läpi, mutta Venla Rapila paloi samalla lyönnillä kotipesään.

Kolmannen aloittavalla Paula Saloranta otti kotiyleisönsä, kun pallo viuhui kolmosrajasta läpi. Liiton ulkokenttä haki pallon nopeasti, mutta päättäväinen Saloranta ehti kolmoselle tuulettamaan kunnaria. Susanne Ojaniemi ja Enni Kylä-Kause löivät jakson loppulukemiksi 1-4.

Tauon jälkeen Lehdistö jatkoi kuskin paikalla. Aino-Kaisa Mantere iski kovan niitin kakkosrajaan ja avasi juoksuhanat. Tämän jälkeen varmojen palojen sijaan Lehdistö sai tilanteen ja harhaheitolla toisen juoksunsa.

Kaksi juoksua riittivät, sillä loppukiristään huolimatta Liitto pääsi vain tasoihin. Rapila teki upealla näpillä tilanteen ja kotiutti heti perään Henna Jukan. Neljännen tasoittavalla Janette Lepistö löi illan ainokaisensa ja Liitto pääsi jatkamaan palottomalla ajolähtötilanteella. Kotiutukset eivät kuitenkaan tällä kertaa riittäneet, sillä Lehdistön ulkokenttä ei antanut mitään ilmaiseksi.

– Kotiuttajilla ei käynyt risuun, laatu puuttui kotiutuksista. Hyvin saimme kuitenkin tilannetta ja olimme pelissä mukana. Valitsijat onnistuivat ja olivat koonneet hienot joukkueet, Liiton pelinjohtaja Jukka Liikala totesi.

Lehdistön Sami Österlund hioi taktiikkaa viimeiseen asti ja lähti otteluun kolmella kärjellä. Yleisö innostui aktiivisesta pelistä, vaikka sisävuorot alussa jäivätkin lyhyiksi ja koko ensimmäisen jakson aikana saatiin pyöritettyä vain yksi lyöntikierros.

– Kolmoskärki ei tänään toiminut, numerot 7-9 jäivät 0 prosenttiin. Mielenkiintoista oli pelata. 1-3-tilanteissa teimme paljon ottoja, joten vuorot jäivät lyhyemmiksi. Tällaiseen joukkueeseen mahtuu 12 valtavan hyvää pelaajaa, Österlund kiitteli.

Yksi voittajien hahmoista löytyi lautasen ääreltä. Lehdistön ykköspalkittu Noora Patrikainen oli liekeissä ja teki Liiton sisäpelistä jatkuvasti vaikeaa vaihtelevilla syötöillään sekä nopealla pelin rytmityksellään.

– Ulkona meni hyvin, mutta sisällä ei osunut keskikeppiin niin kuin Hukalla (Liiton ykköspalkittu Virpi Hukka). Kolmoskärki ei toiminut, Patrikainen naureskeli.

Kentän parhaana loisti Paula Saloranta, joka pelasi vahvaa sisäpeliä ja varmasti ulkona kopparin tontilla.

– Hienoa oli pelata. Jo alkuun tiesi, että kovalyöntinen vastustaja on toisella puolella. Lyöntiratkaisut hain muualta kuin oman seurajoukkueen (Lapuan Virkiä) pelaajista. Kolmospuolelta löytyi paikka läpilyönnille.

Tinkimättömästä asenteestaan tunnettu Saloranta kommentoi omaa peliään tyylilleen uskollisena.

– Aina voi mennä paremmin.

Ottelun tauolla yleisö osoitti kunnioitustaan tapahtumaan kutsutuille Lapuan Virkiän eri vuosikymmenten mestareille, joita saapui paikan päälle lähes 70 pelaajaa, pelinjohtajaa ja joukkueiden jäsentä. Tippa tuli useammalla linssiin niin kentällä kuin katsomossa, kun ikimuistoisia kokemuksia pelikentiltä muisteltiin.

Naisten Liitto-Lehdistö-ottelu pelattiin nyt 13. kerran. Lehdistön voitosta huolimatta Liitto on yhä niskan päällä voitoin 9-4 ja juoksuin 104-59.

Naisten Liitto-Lehdistö 0-1 (1-4, 2-2)
Lapua, 20.6.2017


Liitto: Venla Rapila 1/0, Janette Lepistö 1/0, Virpi Hukka 1+0/1, Henna Juka 0/2.
Palkitut: I Virpi Hukka, II Venla Rapila.

Lehdistö: Henna Peltokangas 0/1, Paula Saloranta 1+0/4, Susanne Ojaniemi 1/1, Enni Kylä-Kause 1/0, Aino-Kaisa Mantere 2/0, harhat 1.
Palkitut: I Noora Patrikainen, II Susanne Ojaniemi, kentän paras Paula Saloranta.

Tuomarit: Peter Laitio ja Ari Kiviniemi

Yleisöä: 804