Valitse sivu

Vapaataivaljuoksu, ehkä toinenkin – kärkietenijä väärän turvin kentälle. Katsomossa huokaillaan, moni esittää saman kysymyksen. Harva tulee kuitenkaan pohtineeksi, onko lautaskammoa itse asiassa edes olemassa.

Pesäpalloliiton seurakehittäjä Perttu Hautala kirjoittaa asiasta suoraan ja kursailematta blogissaan.

– Miksi kirjoitan lautaskammosta? Kirjoitan siitä siksi, että tunnen äärimmäistä sympatiaa lukkareita koskaan. Aina, kun kenelle tahansa lukkarille lyödään lautaskammo-stigma, yleistävä häpeäleima, herää minussa vastareaktio.

Hautalan mukaan lautaskammo on itse aiheutettu tai jopa kuviteltu tila, joka voi hävitä kokonaan.

– Semanttisesti lautaskammo on oikeastaan valheellinen termi. Lautaskammon kuvitellaan olevan tauti, josta ei voi parantua. Lautaskammon ajatellaan olevan virus, joka tarttuu ja leviää. Lautaskammo joko on tai se ei ole, luullaan.

Hautala ja urheilutoimenjohtaja Mikko Huotari saivat ajatuksen pureutua yhteen merkittävistä pesäpallon puheenaiheista. Trilogia lautaskammoon liittyvistä uskomuksista on luettavissa osoitteessa https://perttuhautalablog.wordpress.com.

Aiheesta lisää

Perttu Hautalan blogi

Topi Kososen ajatuksia Kaleva-lehdelle (31.7.2009)