Valitse sivu

Itä-Länsi-viikonloppu sai komean avauksen, kun 2613 katsojaa todisti Lännen A-poikien voittoa supervuoroparissa.

Itä-Länsi 1-2s (1-2, 5-1, 0-1)

Arvo-otteluviikonloppu sai arvoisensa alun, kun Lännen A-pojat vetivät pidemmän korren tasaisessa taistossa. Markus Hallasuo iski linjavedollaan ratkaisun supervuoroparissa. Joukkueen pelinjohtaja Mika Lehto näki suojattiensa vahvan ulkopelin syyksi voitolle.

– Voitto perustui ehdottomasti vahvaan ulkopeliimme. Paremmalla sisäpelillä olisimme voittaneet toisenkin jakson. Nämä pelaajathan ovat mukana myös Superpesiksessä ja itse vain A-poikien peräsimessä, joten olihan tämä yleisömeri itselleni aika hieno kokemus, kun normaalisti saa 50 katsojalle esiintyä, fiilisteli Lehto.

Itää luotsannut Anssi Lammila antoi kunnian voittajille ja harmitteli epäonnistuneita ratkaisuja.

– Tänään olisimme kaivanneet lisää laatua lyönteihin. Pelasimme aika aktiivisesti emmekä nostelleet koppia vaan välillä ehkä taktisessa mielessä hölmöstikin iskimme riskille rajaan. Se ei tuottanut tänään tulosta, summaili Lammila.

Idän parhaana palkittiin kolme kärpästä napsinut lukkari Joona Sikiö, jolle ottelu oli ikimuistoinen.

– Eipä varmaan tämän hienompaa voi ollakaan, kun pääsi kotistadionilla pelaamaan Itä-Lännessä. Harmi vain, että hävittiin. Muutaman väärän sain hyvään paikkaan heitettyä, kertaili Sikiö.

Länsi pysäytti Idän Niko J Korhosta lukuun ottamatta

Ensimmäisellä jaksolla juoksuhanat avasi Länsi, kun toisessa vuorossa Markus Hallasuo pommitti kolmossauman puhki ja Ville-Veikko Olli kiisi kotiin. Johtoa lisäsi Patrik Vartama, jonka lyönti kantoi juuri polttolinjan yli seurakaveri Santtu Patovan tuodessa. Itä kavensi viimeisessä vuorossa Topi Korhosen välilyönnillä, mutta ei yltänyt tasoihin.

Toisella pelipuoliskolla Vartamalle merkattiin toinen lyöty, kun lukkariksi vaihdettu Juho Hakomäki karkasi taktisella pudotuksella. Idän parhaana palkittu, 10 kärkilyöntiä sataprosenttisin tehoin kirjauttanut Niko J Korhonen nosti joukkueensa mukaan otteluun lyömällä pallon läpi neljännen tasoittavalla kolmosjatkeelta kunnarin arvoisesti. Tuplajuoksua mies sai tuulettaa, kun Hannes Pekkinen löi pallon keskeltä tapaa läpi ja jakson loppulukemat kirjattiin 5-1.

– Peruspystäriä tilanteessa hain, mutta läpihän se sitten meni. Ajomatka Imatralle oli seitsemän tuntia, mutta eipä haitannut yhtään, kun oli hauska pelata ja kaikki tuntui onnistuvan, mietiskeli Korhonen.

Kun Itä jäi supervuoroparin aloittavalla juoksuitta, pääsi Länsi yrittämään voittoa. Ajolähtö rakenneltiin Hallasuolle, jonka linjaveto päätti ottelun kentän parhaana palkitun Anttoni Jakobssonin tuodessa.

– Mahtava lyöntikeli oli tänään ja jo etukäteen oli suunniteltu, että näissä olosuhteissa ei kannata pussareita lyödä vaan kovia saumoja. Ulkopeli oli rautaista ja sisällä olisi enempäänkin ollut vielä potentiaalia, arvioi Hallasuo.

Palkitut:

Kentän paras: Anttoni Jakobsson

Itä I : Niko J Korhonen
Itä II : Joona Sikiö

Länsi I : Patrik Vartama
Länsi II : Markus Hallasuo

Yleisömäärä: 2613

***

Aarne Puisto
Twitter: @AarnePuisto
aarne.puisto@superpesis.fi