Valitse sivu

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on ylentänyt Antti Eteläpään Joensuusta ja Timo Päivisen Kiteeltä reservin majureiksi puolustusvoimien lippujuhlapäivänä 4.6. Eteläpää ja Päivinen ovat Pesäpalloliiton Itäisen alueen johtoryhmän jäseniä ja ansioituneita pesäpallotoimijoita vuosikymmenten ajoilta.

Joensuussa Louhiojan koulun rehtorina työskentelevä Antti Eteläpää on entinen pääsarjatason pesäpalloilija ja pelinjohtaja. Viimeksi Eteläpää luotsasi Joensuun Mailan miesten superpesisjoukkueen pronssille 2013 ja oli näin mukana juhlimassa seurahistorian ensimmäistä miesten SM-mitalia. Naisten puolella pronssimitali ripustettiin kaulaan Viinijärven Urheilijoiden pelinjohtajana 1996. Pelaajaurallaan imatralaislähtöinen Eteläpää voitti Suomen mestaruuden kasvattajaseurassaan 1986.

Timo Päivinen on eläkkeellä Rajavartiolaitoksen palveluksesta. Päivinen vihelsi A-tason pelituomarina 78 miesten Superpesiksen ottelua kahdeksan kauden aikana 2000-2007 sekä miesten Itä-Lännessä Kouvolassa 2007 ja naisten Itä-Lännessä kotikaupungissaan Kiteellä 2006. Aktiiviuran jälkeen Päivinen on jakanut osaamistaan eteenpäin tuomarikouluttajana ja toimii nykyäänkin Superpesiksen otteluvalvojana.

Reservissä majurin arvo on käytännössä korkein sotilasarvo, jonka reserviläinen voi saavuttaa rauhan aikana. Ylennyksen edellytyksenä on koeteltu ja paljon testattu johtamistaito. Näin on myös Eteläpään ja Päivisen kohdalla. Molemmilla on pitkä kokemus maanpuolustuksen alalta.

Aiheesta lisää

Karjalainen: Aktiivinen rajakapteeni ylennettiin majuriksi

Timo Päivinen pelituomarista otteluvalvojaksi

Pelaajakortti: Antti Eteläpää (xlsx)